Planina stvorena za uživanje: šetnje, izleti, svež vazduh, apartmani – Zlatibor

Ova planina s razlogom je postala jedno od turističkih središta u našoj zemlji. U prvi plan nisu je istakli samo priroda, svež vazduh i veliki broj različitih sadržaja, već i odlični izleti na jedan dan, ugostiteljstvo i apartmani. Zlatibor se, tako, popeo na sam vrh turizma u Srbiji, te bi bilo šteta da ga ove godine propustite.

odmor-na-zlatiboru

Kako izgleda jedan dan na Zlatiboru

Jedan dan na Zlatiboru može početi kafom i ukusom slatkog od malina ili kupina koji ste kupili odmah pošto ste stigli. Ako su Vaš izbor za smeštaj bili apartmani Zlatibor možete početi da istražujete već od ranog jutra – udvorištu ili na terasi. Tada napravite plan šetnje i odmah sa njim startujte.

Put neka Vas obavezno povede pored jezera, na kom možete iznajmiti pedalinu i uživati u vodi. Onda sledi penjanje do Spomenika na vrhu, gde se sudaraju morska i planinska vazdušna struja i gde možete za kratko vreme pročistiti pluća.

Zatim se spustite popodne nazad u grad. Koje god godišnje doba da je u pitanju, prijaće Vam šetnja.

U gradu obavezno treba probati komplet-lepinju sa kiselim mlekom ili neki od suhomesnastih proizvoda za predjelo po kojima je Zlatibor poznat. Brojni restorani koji se nalaze na ovoj planinskoj lepotici će zadovoljiti sve vaše ukuse.

Gde je najbolje tražiti smeštaj?

Iako se gotovo redovno preporučuju hoteli za sva turistička mesta, mi Vam ovoga puta predlažemo da sebi priuštite pravi odmor i ne zavisite od hotelskog rasporeda. To ćete dobiti ako Vaš izbor postanu apartmani Zlatibor. Ima ih zaista u izobilju, a Vi birajte one koji se nalaze nešto bliže centru, a opet dovoljno izolovane i opuštajuće tako da možete da osetite prirodu.

Na koje izlete obavezno otići

Nema potrebe da Vam spominjemo da ne bi bilo loše, kad ste već na Zlatiboru, da vidite Drvengrad, zar ne? Čak i oni koji imaju otpor prema turističkim atrakcijama, zaljubiće se u ovo mestašce svo od drveta, u kom će popiti najbolji domaći sok od kupina i pojesti najbolju baklavu – ili neki drug slatkiš – u životu.

U prirodu i njenu lepotu ćete se, pak, zaljubiti ako posetite Sirogojno, gde obavezno treba probati heljdine pogačice i kiselo mleko, domaće i sveže napravljeno. Muzej na otvorenom, Sirogjno pruža i upoznavanje sa nekadašnjim životom ovog mesta, a džemperi koji se tu prave zaista su u vek u modi.

Mi Vam preporučujemo da ne zaobiđete ni Mačkat, pogotovo ako volite netaknutu prirodu i uživanje u sveže izvađenim pastrmkama iz veštačkog jezera.

Zašto baš odabrati Zlatibor

Bilo da želite aktivan ili pravi odmor, Zlatibor će biti pravo rešenje za Vas. Pre svega, užiuvaćete u udobnosti na svakom koraku. Pružiće Vam je najpre apartmani, Zlatibor u celini, zatim priroda koja čini da se bolje osećate, ali i ljudi koji su veoma gostoljubivi.

Ako još niste naučili da skijate ili vozite snoubord, Zlatibor je idealna planina za to. U svim ostalim godišnjim dobima, dočekaće Vas otvorenog srca. Zato požurite i doživite svoj odmor iz snova što pre.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *