Najromantičniji gradovi Evrope za zaljubljivanje

Evropa je kontinent pun mogućnosti za svakog koje u potrazi za nečim posebnim. Za parove, romantično vikend putovanje za Prvi maj, ili dan zaljubljenih, je savršen način da malo začine svoju vezu, a da se pri tom odmore od svakodnevnice, i isključe stres koji se nagomilava na poslu. Ukratko, odmori, ma kako kratko bili, nam trebaju da ne bismo poludeli. Svako ko je zaposlen će vam reći da je otputovati s vremena na vreme neophodna aktivnost, bilo da je upražnjavate sa svojim partnerom, prijateljima ili sami.

Romantično putovanje za Prvi maj, ili neki drugi praznik, pored toga što će vas povezati sa voljenom osobom, idealan je način da se stane na put rutini, i pri tom upoznaju neki sjajni gradovi, i sjajni ljudi.

Venecija, Porto ili Santorini

Možda ne treba birati u koji grad ići, već se organizovati tako da ih sve posetite, po recimo azbučnom redu. Jer kako birati između Venecije Pariza i Toskane?

Krenite u Veneciju, i šetajte ovim gradom na vodi, bez jasnog cilja, obaveza i moranja. Venecija mami na čisto uživanje, dok veliki planovi i pripreme nemaju mesta u ovom možda i najromantičnijem gradu na svetu. Putovanje za Prvi maj i vožnja gondolom u Veneciji je sigurno na svačijoj listi stvari koje želi da uradi u životu. Dodatan plus za Veneciju kao vikend izdanje je činjenica da je to mali grad, koji zaitsa možete da upoznate i vidite, za samo par dana.

Na severozapadu Portugala, uz obalu, nalazi se grad u kojem je nastalo čuveno vino porto.Večera za dvoje, uz najbolje vino na svetu, sa jednim od najspektakularnijih pogleda na okeanske talase i zalazak sunca, čini Porto specifičnim i pravim izborom.

Evropa je zaista prepuna jedinstvenih destinacija i svaka od njih je lepa i posebna na svoj način. Nakon Italije i Portugala, idemo malo u Grčku. Santorini je zaista jedna od najpoznatijih turističkih lokacija, na koju ljudi putuju i sami i u paru. Predeli od kojih zastaje dah i pre čijom lepotom može i oko da vam zasuzi, se na Santoriniju smenjuju jedan za drugim. Lokalni hoteli pružaju pregršt opcija za romantične vikende, a ukoliko recimo putovanje za Prvi maj organizujete na Santoriniju sigurno ćete proći znatno povoljnije, jer ste tamo van sezone, kada su cene osetno više.

Među sve popularnijim lokacijama za romantično bekstvo iz naporne svakodnevnice, našla se i jedna destinacija iz naše neposredne blizine. Jezero Bled u Sloveniji oduzima dah svojom lepotom, kao uostalom cela priroda Slovenije. Možda mislite da ste videli mnogo toga lepog ili najlepšeg na svetu, bar svi vi koji često putujete, ali ukoliko niste bili u prilici da se prošetate oko ovog jezera, koje se nalati nedaleko od Ljubljane. Sama prestonica Slovenije je vredna nekoliko vikend poseta u vašem životu, a jezero Bled  je njen najbolje čuvani dragulj.

I kraj ove kratke liste, predlažemo vam da vaše putovanje za Prvi maj, Novu Godinu, Uskrs ili neki drugi praznik, provedete u gradu prepunom neverovatne barokne arhitekture. Glavni grad Češke, predivni Prag, ispuniće sva vaša očekivanja. Romantične šetnje starim gradom u toku dana, do jednog od najstarijih astronomskih satova na svetu, i vrlo buran noćni život, garantuju vikend kakav ste priželjkivali.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *