Da li je Delimano slavina dobra zamena za bojler? Ovo su iskustva korisnika

Na tržištu se pre nekoliko godina pojavilo inovativno rešenje za česme na kojima nema bojlera, odnosno, rešenje za uštedu električne energije, a to je Delimano slavina. Ova slavina, kako stoji u promo materijalu proizvođača, može instant da zagreje vodu i u potpunosti zameni bojler. 

Šta je Delimano slavina?

Delimano slavina je uređaj koji automatski greje vodu sa česme ukoliko je tako podestie. Jednostavno objašnjeno, ona ima sličnu ulogu kao protočni bojler. Može se ugraditi i na sudoperu i na zid, što je velika prednost. Kao i obične, i ova slavina ima mogućnost puštanja i tople i hladne vode.

Da bi se montirala Delimano slavina nije potrebno zvati vodoinstalatera jer je njeno postavljanje prilično jednostavno. Jedini uslov koji mora da bude ispunjen jeste da u blizini slavine bude utičnica u koju bi se uključio kabal koji je dugačak jedan metar.

Na deklaraciji piše da ova slavina može da zagreje vodu do 90 stepeni Celzijusovih i da joj je kapacitet 1,5 do 2 litra vode u minuti. Na displeju se može videti tačna temperatura vode. Delimano slavina radi na 220v, a snaga grejača joj je 3kw. Još jedna pogodnost je to što cev iz koje izlazi voda – lula, može biti savitljiva i kruta.

Posebna uputstva

Proizvođač savetuje da se prilikom korišćenja slavine ručica polako okreće u stranu gde je označeno da je topla voda jer se tako dobija bolji efekat. Takođe, preporučuje se da, ukoliko će kuća biti prazna nekoliko dana, da se kabal od slavine izvuče iz vode.

Kome je namenjena Delimano slavina?

Delimano slavina je odlično rešenje za sve koji žele da imaju toplu vodu, a nemaju mogućnost ili ne žele da ugrađuju bojler. Ugrađuju se u vikendice ili kuhinje u stambenim objektima. Mnogi komercijalni objekti koji nemaju bojlere u toaletima ih koriste kao jednostavno rešenje za zagrevanje vode.

Iskustva korisnika

Na internetu se mogu naći iskustva korisnika koji su već probali Delimano slavine. Većina njih nije zadovoljna ovim proizvodom. Kako navode, tačno je da se voda može zagrejati na ovaj način, ali da je tek mlaka, a ne vruća, kao što piše u promotivnim materijalima. 

Većina korisnika je navela da Delimano slavina, uprkos tome što ipak može da zagreje vodu do određene temperature, ne može da zameni protočni ili običan bojler. Kako su neki korisnici naveli, najviše problema su imali u zimskom periodu, kada je voda u cevima veoma hladna. Tada, dakle tokom zimskih meseci, slavina uopšte nije mogla da zagreje vodu. 

Ono što su neki korisnici primetili jeste problem sa pritiskom. Kako su objasnili, čak i u trenucima kada je slavina mogla da malo jače zagreje vodu, tada bi se pritisak na česmi značajno smanjio i na primer, pranje sudova u tim situacijama bi bilo nemoguće. Neki od korisnika su kao jedan od problema naveli i nakupljanje kamenca.

Još jedan od problema kod Delimano slavine, odnosno, kod nekih serija ovog proizvoda jeste i to što su neki korisnici doživeli blaže strujne udare. Zbog toga je proizvođač iz prodaje povlačio čitave serije proizvoda.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *