Doček Nove godine 2019 u krugu porodice

Novogodišnje proslave izvan kuće obično zahtevaju dosta vremena, truda i novčanih sredstava. Potrebno je organizovati odlazak kod kozmetičara, frizera, šminkera, rezervisanje prevoza i smeštaja dosta unapred, pa čak i to da imate ceo slobodan dan tog čuvenog 31. decembra, koji je često i radni dan, kako bi vaš doček Nove godine bio uspešno i kompletno organizovan, baš kako ste zamislili.


Mnogi ljudi zbog nevoljnosti organizacije odlaska na proslavu, visokih troškova i poslovnih obaveza, najpre odluče da staru godinu isprate u okviru porodičnog doma, uz deljenje prazničkih trenutaka radosti sa najbližima. Za to nije neophodna previše detaljna priprema i organizacija, što omogućava opuštanje i uživanje u praznicima, uz pravi odmor. Iako zvuči da je doček Nove godine kod kuće sve samo ne zabavan, to uopšte ne mora da bude slučaj. Naprotiv, u nastavku dajemo neke od saveta kako da dočekate 1. januar uživajući u sopstvenom domu sa porodicom, na fenomenalan način.

Okićen dom u prazničnom duhu

Kako biste što više približili prazničnu atmosferu vama i vašoj porodici, okitite jelku i neka svetlucaju sijalice u što većem broju: na jelci, prozorima, po zidu, u posudama i slično. Ukrasa nikada nije previše kada je u pitanju doček Nove godine, posebno ukoliko deca nestrpljivo trčkaraju, čekajući da otvore poklone i paketiće. Danas, dostupni su veoma zanimljivi ukrasi u različitim radnjama, po veoma povoljnim cenama, što znači da vam neće biti potrebno puno novca za uređenje doma, a prazničan duh unećete u svoj dom. Šareni baloni, papirne pahulje, šljokice, neizostavni su u prazničnoj euforiji.

Domaća kuhinja za srećan ulazak u Novu godinu 2019

Mala porodična zakuska – predjelo, nešto mesa, pića i kolači, obavezni su za porodičan doček Nove godine kod kuće. Uživanje je podjednako dok se sprema novogodišnja večera i kasnije tokom degustiranja. Namirnice možete kupiti i pre prazničnih gužvi, i sasvim mirno pripremiti kućno slavlje. Mnogi recepti dostupni su na internetu u svakom trenutku, sa novogodišnjim ukrašavanjem, što posebno privlači pažnju najmlađih ukućana. Uz društvo, muzički program i zakusku, doček će biti potpun.

Razgovori i prepričavanja za buđenje lepih uspomena

Doček Nove godine u okviru šire ili uže porodice, često je prilika za prepričavanje smešnih i simpatičnih događaja. Prilika je da odigrate neku igru memorije, asocijacije i mnoge druge, koje će probuditi zajedničke uspomene. Opuštajuća atmosfera nastaje uz šale i smeh, pregledanje starih albuma i uspomena. U novu godinu ulazite uz porodicu, osmehe i lepe želje, odmorni i srećni, sa nizom lepih sećanja.

Bogat televizijski Novogodišnji 2019 program za svačije želje

Ukoliko ste organizovali doček Nove godine kod kuće sa porodicom, poželjno je da imate i neku muziku, ili pripremite interesantan televizijski program u skladu sa željama ukućana. Možete da pripremite neki novi ili omiljeni film, pa da deo večeri bude posvećen bioskopu. Uglavnom u ponoć muzički program radio stanica i televizijskih programa veoma je bogat, napolju odzvanja zvuk vatrometa i sevaju šarene boje po nebu. Praznična euforija tada je najsnažnija, čestitke, želje i zagrljaji se daruju.

Iznenađenja i pokloni su ono što svi iščekujemo

Doček Nove godine i praznici generalno, prilika su kada se daruju razne sitnice i pokloni. To ne mora da bude skup i vredan poklon, već možete i sami napraviti nešto specijalno za najdraže. Za vaše ukućane možete da pripremite fotografije, video snimke ili slične materijale iznenađenja. Takođe, možete da kupite neki poklon za koji znate da porodica željno iščekuje, ili traži svuda već duže vreme. Sitnice su znak pažnje, zato možete napraviti i sami neki jedinstveni poklon kao što su ramovi za slike, notesi, torbe i slično.

Novogodišnja euforija zahuhtava se i nekoliko meseci unapred. Odluka da doček Nove godine provedete kod kuće sa porodicom, odlična je u svakom trenutku, što znači da možete da krenete sa planiranjem prazničnih zanimacija i dosta vremena pre, a i nekoliko dana pre dočeka. Kako ništa važnije od porodice nema, ovakav doček, koliko god deluje običan i jednostavan, zapravo je dragocen i zahteva pažnju i posvećenost tokom pripreme, kako biste izazvali opšte oduševljenje dragih ljudi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *