Evidencija radnog vremena – najbolji izbor za svaku firmu

Softverska evidencija radnog vremena je najbolji način za tačno, jednostavno i efikasno vođenje svake firme. 

Prvi uslov za uspešno poslovanje je statistika o efektivnim radnim časovima zaposlenih. To daje smernice ka poboljšanju učinka i pronalasku načina za veću produktivnost kroz sistem podsticaja ili nagrada da bi se stvorilo efikasno radno okruženje.

Šta je sistem za evidenciju radnog vremena?

Na tržištu postoje različite varijante, ali „My Work“ softver se pokazao kao precizan, jasan i prilagodljiv svakom poslovanju.

Pored statistike o broju radnih sati, sistem za evidenciju radnog vremena daje i uvid u dolaske i odlaske za svakog zaposlenog ponaosob i to precizno, u minutima pa nema greške. To je odlična opcija, a „My Work“ ide i dalje pa olakšava snalaženje pa zaposlene sortirajući ih u dva izveštaja: zeleni i crveni.

Zeleni izveštaj obuhvata zaposlene koji su došli ranije, koji su radili prekovremeno ili bili angažovani vikendom. Sa jednim softverom se dobija jasan uvid u angažovanje svakog zaposlenog što omogućava bolje organizovanje poslovanja, tačan sistem nagrada i razloga za unapređenje.

U crveni izveštaj evidencije radnog vremena ulaze svi koji su tog dana kasnili na posao, prekoračili dozvoljenu pauzu i izašli ranije sa posla. Dobri menadžeri znaju da su ovakvi podaci neophodni da bi se povećala produktivnost kroz otkrivanje razloga za zanemarivanje radnih obaveza i vraćanje radne discipline.

Kako funkcioniše evidencija radnog vremena?

Inteligentni sistemi za beleženje dolazaka i odlazaka zaposlenih mora da bude jednostavan za upotrebu i korišćenje. „My work“ se sastoji od 4 komponente:

  • ID čitača
  • ID kartica za svakog zaposlenog
  • WEB aplikacije
  • Android aplikacije

Ovo je najprostiji način na koji radnici vrlo lako evidentiraju dolaske i odlaske, a menadžment ima jasan pregled toga. Android aplikacija omogućava da se ceo sistem prati i kontroliše na svakom mestu i u svakom trenutku.

Čitač za ID pruža opcije za prijavu/odjavu, pauzu, privatni ili službeni izlazak, a onda se kartica jednostavno spušta na čitač i to je sve što se traži od zaposlenog. Izveštaj mogu dobijati razne službe, služba ljudskih resursa, menadžment, računovodstvo i administracija…

Sve to čini veliko tehnološko unapređenje za jako važan element funkcionisanja svake firme, evidencije radnog vremena. Kada se na osnovu 100% tačnih informacija obračunavaju primanja, sagledava dodatno angažovanje ili neopravdano odsustvo, jasno se vidi koji zaposleni imaju veći ili manji učinak.

Kome treba softver za beleženje dolazaka i odlazaka zaposlenih?

Digitalno beleženje dolazaka i odlazaka je potrebno svakoj firmi koja ima veći broj zaposlenih. Taj broj varira i zavisi od kompanije do kompanije. 

Sistem za evidenciju radnog vremena je dobra zamena za zapošljavanje portira, ručno beleženje i gubljenje vremena na pravljenje statistike. Odgovaraće i malim i srednjim i velikim biznisima, onda kada uprava nema mogućnost praćenja broja radnih sati svojih zaposlenih.

Sa efikasnim beleženjem dolazaka i odlazaka poslovanje se unapređuje, radnici su motivisani, a i štedi se na ručnom beleženju i računanju radnih sati za svakog zaposlenog. WEB sistem je jednostavan za upotrebu i kasnije korišćenje podataka, a za maksimalnu efikasnost tu je i aplikacija na mobilnom telefonu koja čini da svi izveštaji budu uvek dostupni.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *