Da li možete uzeti internet bez ugovorne obaveze?

Svima je odavno poznato da živimo u doba velikog tehnološkog napretka, a u vezi sa tim jeste i činjenica da svakog meseca na naše tržište stižu novi modeli pametnih telefona, računara, tableta i drugih kojekakvih spravica, takozvanih gedžeta olakšavajući tako današnji način života, koji je posve moderan. Neizostavan delić ovako složene slagalice je svakako internet, jer većina ovih gedžeta za korišćenje većine svojih funkcija podrazumevaju internet.

Nećemo se ovde baviti time zbog čega je sve bitan internet ili šta nam internet omogućava, već ćemo odgovoriti na postavljeno pitanje Da li možete uzeti internet bez ugovorne obaveze?

Odgovor je da, možete. Međutim, opcije su vam ograničene i u slučaju otkazivanja pretplate, najčešće ćete morati da najavite to 30 dana unapred.

Internet bez ugovorne obaveze vam omogućava da uštedite ukoliko imate potrebu da menjate provajdera u kratkom roku, bez obavezujućih dugoročnih ugovora. Iskoristite naše istraživanje kako biste pronašli najbolje rešenje i razmislite o stvarima kao što su:

Limit za download

Razmislite o tome koliko koristite internet, koliko često i za sta ga koristite. Ukoliko ste orjentisani isključivo na svoje školovanje ne morate uzimati velik paket. Nešto je drugačije sa ljudima čiji posao u velikoj meri zavisi od interneta, stoga će upravo oni uzimati neograničeni paket. Savetujemo da neograničeni paket uzmete ukoliko vam je neophodan.

Brzina 

Ovo određuje koliko brzo možete da pristupite mreži, tako da izaberite paket koji vam odgovara u zavisnosti od vaših potreba i afiniteta. Proverite kod lokalnih provajdera prosečne brzine u vašem području i uporedite ponude.

Mesečno plaćanje

Uporedite cene raznih paketa, uključite i vaš račun za telefon ukoliko uzimate zičani adsl internet.

Koje su prednosti interneta bez ugovorne obaveze?

Pitate se da li ćete uštedeti?

Da, ali samo ako vam je potreban internet za kratak period. Ovakva opcija vam stoji na raspolaganju kada ne želite da se obavezujete na godinu dana ili dve. Montiranje opreme je vrlo jednostavno, to možete uraditi sami. Ruter ne plaćate, a u zavisnoti od provajdera ruter možete zadržati za sebe ili ga vratiti nakon završetka saradnje.

Mozete izbeći visoke cene i komplikacije oko raskidanja ugovora i uživati u slobodi da menjate provajdera, što vam je i najbolji izbor u slučaju da morate često da se selite ili radite van kancelarije, često putujete i potreban vam je internet na svakom mestu.

Ukoliko ste privremeno u nekom stanu zbog studentskih obaveza. Student nikada ne može biti siguran koliko će dugo biti u određenom smeštaju, a vrlo često svake godine menja stan ili sobu u domu. Opcija Interneta bez ugovorne obaveze stoga deluje vrlo primamljivo i ekonomično, jer će se spasiti muka oko raskidanja ugovora i dodatnih troškova;

Ali, ako vam je potreban internet za duži period, mnogo je bolja opcija da uzmete Internet sa ugovorom, jer tako su mesečna plaćanja uglavnom manja, zato što ste se obavezali na godinu ili dve. Isto tako ćete dobiti i popuste koji su uključeni u dugoročne ugovore.

Kog provajdera treba izabrati?

Suzite izbor tako što ćete uporediti cene i ponude raznih provajdera, a onda razmislite i o:
Pokrivenost – neki provajderi ne pružaju usluge na svim područjima, tako da proverite da li je vaše mesto pokriveno.
Nivo usluge – uporedite recenzije usluga i tehničke podrške za različite provajdere i donesite dobru odluku.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *