Vodič za renoviranje vašeg toaleta

Bitno je da budete realni: renoviranje kupatila će vas koštati vremena, novca, a možda čak i sedih vlasi. Cene mogu varirati, ali ako ste pametni u potrošnji, ova investicija će vam se pokazati vrednom.

Trik je u tome da odaberete da renovirate i nadogradjujete stvari koje će odgovarati vašem načinu života i vašim rutinama. – možda vam treba kada jer ćete bukvalno svaki dan ulaziti u nju; zidna polica u koliko nema dovoljno mesta za skladištenje šampona; dva lavaboa, jer pranje zuba ne bi trebalo da predstavlja rat za laktove. Postavlja se mnogo pitanja o dnevnoj rutini i potrebama skladištenja i prvo naglasite funkciju. Prema izveštaju iz 2019. godine o preuredjenju, 70 odsto ljudi ima veću želju da budu kod kuće nakon renoviranja kupatila.

Prvi korak- promenite zidove, evo kako da olakšate sebi lepljenje pločica

Preporučljivo je skinuti stare pločice pre nego što otpočnete lepljenje pločica, ali ponekad može biti veoma teško ili gotovo nemoguće ukloniti stare pločice. U koliko je originalna pločica i dalje u odličnom stanju, moguće je postaviti pločicu preko pločice, ali se pre toga moraju preduzeti odgovarajući koraci kako bi se projekat ispravno završio. Ako vaša postojeća pločica nije napukla i može pružiti čvrstu osnovu kao podloga za novi sloj pločicakoji će se postaviti, onda lepljenje pločica može otpočeti. Još jedna neophodna mera predostrožnosti pre nego što počnete lepljenje pločica, je da se uverite da je vaš pod ravan. Neravni podovi mogu na kraju dovesti do pucanja oba sloja pločica.

Drugi korak- odaberite kadu ili tuš kabinu po vašoj meri

Samostojeća kada – ako imate mesta za jednu – odlična je za kupovinu u koliko živite u naselju pogodnom za decu. Ali u koliko vaš prostor nije dovoljno velik i za prostrani tuš i kadu (a nemate malu decu za kupanje), kombinacija tuša i kade je idealno rešenje za vas. Sada je važno da se fokusiramo na tuševe. Iako može izgledati kao mali i nebitan detalj, odabir pravog tuša će napraviti poprilično veliku razliku u vašem kupatilu.

Treći korak-imajte na umu prostor za skladištenje

  • Pod tušem: skladištenje je ograničeno u većini kupatila, tako da je ugradjena tuš polica sve samo ne obavezna. Ubacite jednu izmedju klinova ili kupite prefabrikovanu policu za postavljanje pločica. Samo se uverite da je dovoljno velika kako bi u nju moglo da stane dovoljno proizvoda za tuširanje i pranje kose koji su vam potrebni. 
  • Na vašim zidovima: plutajuće police, ormarić za ogledalo, stalci sa peškire i kukice, kao i ugradjeni ormar za čiste peškire će vam dobro doći – za šta ćete se odlučiti je isključivo na vama u zavisnosti od vašeg stila i količine prostora kojom raspolažete
  • U policama i ladica: Imate dve opcije: prilagodjenu, gde ćete odabrati materijale koji su otporni na vlagu i odneti ih timu dizajnera – izvodjača da ih sastavi, ili ćete ih kupiti u prodavnici kako biste sebe poštedeli glavobolje. Nemojte da kidate cevi osim u koliko ne morate. Ako imate odredjen budzet, odaberite ladicu koji će raditi sa vašim postojećim vodovodom.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *