Funkcionalan nameštaj – nešto što se sve više traži na tržištu

Ako živite u stanu, a posebno ako je on nešto manje kvadrature, najbolje rešenje za vas kada je odabir nameštaja u pitanju jeste da birate funkcionalan nameštaj, tj. nameštaj koji se može koristiti u nekoliko različitih svrha. Na ovaj način dobićete na prostoru, a stan vam neće biti prenatrpan nepotrebnim stvarima koje ne vrše nikakvu funkciju.

Čini se da danas svi proizvođači nameštaja kao da se utrkuju u tome čiji nameštaj je funkcionalniji jer su prepoznali potrebe savremenog kupca koji sve više bira nameštaj koji je praktičan i koji se može koristi za različite namene.

Komadi nameštaja koji se biraju upravo po svojoj funkcionalnosti

Kada opremate stan ili kuću, na raspolaganju vam je more različitih proizvoda kako kada je nameštaj u pitanju, rasveta, dekorativni predmeti, otirači i dr. Ipak, potrudite se da ne upadnete u zamku i zaletite se prilikom kupovine.

Potrošačima je danas najčešče najvažniji vizuelni efekat kada je kupovina nameštaja u pitanju, pa često i ne razmišljaju o njegovim karakteristikama. Naš savet vam je da se najpre uverite da to što kupujete može sutra da vam koristi i za nešto drugo, ne samo za osnovnu upotrebu.

Najčeši komadi nameštaja koji mogu imati više funkcija

Na prvom mestu su svakako ugaone garniture. Bilo da birate kožne, štofane ili od nekog drugog materijala, gledajte da to bude ugaona garnitura na razvlačenje. Njena glavna prednost u odnosu na običnu garnituru je upravo u tome što njenom kupovinom automatski dobijate jedan više ležaj koji vam može služiti kao pomoćni u slučaju da vam zatreba. Ugaona garinitura na rasklapanje je odličan izbor za veće porodice koje npr. imaju samo jednu spavaću sobu, ili u situaciji kada neki gost treba da vam prenoći. Danas možete primetiti da veliki broj garnitura ima jedan pomoćni deo sa strane koji se može koristiti kao mali stoćič na kojem možete staviti šoljicu kafe i svoju omiljenu knjigu.

Odmah zatim slede kreveti za spavaće sobe. Ali to nisu u pitanju obični kreveti, već kreveti sa ugradnim elementima poput pregrada ili fioka. Na taj način dobićete više prostora za odlaganje posteljine ili nekih stvari koje trenutno ne upotrebljavate, a koje će vam možda kasnije zatrebati.

Stočići na rasklapanje mogu biti izuzetno funkcionalni za manje stanove. Takav stočić vam može koristiti za različite potrebe. Na primer, možete ga postaviti u dnevnoj sobi, a sa druge strane prilikom rasklapanja može vam poslužiti i kao trpezarijski sto. Kada sto nije rasklopljen, opet ćete dobiti slobodan prostor u kojem možete odložiti neke predmete poput novina, knjiga i sl.

Lazy bag-ovi ili taburei su komadi nameštaja koji svakako ne zauzimaju mnogo mesta, a idealni su kada na primer organizujete neku proslavu u stanu na kojoj vam dolazi veći broj gostiju. Tada bez problema možete organizovati gde će ko da sedi, pa samim tim gosti se neće osećati neprijatno i skučeno, a i vi ćete moći da se opustite.

Savetujemo vas da budete racionalni kod kupovine nameštaja, kako biste u budućnosti bili sigurni da ste kupili pravu stvar za vaš dom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *