Kako protiv ometača na ispitima i kolokvijumima?

Svi oni koji studiraju, ili su studirali, znaju da uvek može naići onaj jedan ispit sa kojim će biti, ili je bilo velikih problema. Neki, kada dođu u tu situaciju i upadnu u takav problem, rade i uče još više ne bi li savladali gradivo, dok se drugi odlučuju na neke druge radnje koje će im pomoći da polože baš taj jedan težak ispit, ili više njih. Tu naravno mislimo na korišćenje raznih pomagala kao što su bubice za prepisivanje, korišćenje satova i olovaka koje u sebi imaju kamerice i svega ostalog što će pomoći da se bez imalo truda položi neki ispit.

Naravno, kada se neko odluči da iznajmi bubicu, mora biti svestan da će biti kažnjen ako bude uhvaćen, te stoga mora preduzeti sve neophodne mere da se to ne desi. Prvo i osnovno, mora se izboriti sa ometačima za bubice, koji su sve više u upotrebi i koji se koriste kako bi se onemogućilo korišćenje bubice za ispite.

Ometači za bubice – kako funkcionišu?

Na početku treba reći da se ometači koriste, kako im i samo ime kaže, da spreče korišćenje i upotrebu kako bubica na ispitima, ali takođe i za sprečavanje prisluškivanja i praćenja. Ovo znači da ometači nisu ograničeni samo na borbu protiv prepisivanja na ispitima, već imaju mnogo širu primenu.

Kada govorimo konkretno o ometačima za bubice, oni rade na tom principu da sprečavaju da se uspostavi veza preko bubica između onoga ko polaže ispit i onoga ko je na ’drugoj strani’ veze. To se ostvaruje tako što se blokiraju frekvencije i samim tim se onemogućava korišćenje pomoćne tehnologije. Sami ometači se razlikuju po svojim karakteristikama. Još se nazivaju i blokatori signala, a primenu imaju i u nekim bioskopima kao i pozorištima.

Ipak mi ćemo se ovde koncentrisati na ometače za bubice, jer je to svakako najbitnija tema za one koji se odluče na korišćenje tehnologije pri polaganju ispita. Treba znati da postoje fiksni ometači, ako i prenosivi. Prenosivi su mnogo praktičniji jer se mogu pomerati sa jednog na drugi kraj prostorije i mogu pokrivati tačno onaj prostor koji se želi pokriti. Fiksni ometači stoje na jednom mestu, i oni da bi bili maksimalno iskorišćeni moraju imati dovoljno jak signal da bi se pokrio kompletan prostor.

Sistem protiv ometača za bubice je rešenje

Ako se nekada sretnete sa ometačima za bubice, a niste unapred pripremljeni na to, možete doći u veliki problem, odnosno vaša tehnologija koju koristite za prepisivanje neće imati nikakvog efekta. I ovde je rešenje sistem protiv ometača za bubice. Iako ’sistem’ zvuči možda previše komplikovano, nije. To je jednostavno antiometač, koji služi da neutrališe ometače za bubice, i preporuka je da i njega nabavite kada nabavljate bubice. Antiometači rade na niskim frekvencijama i omogućavaju nesmetan signal koji je potreban da bi se uspostavila veza preko bubice za prepisivanje.

Svakako na ovo obratite pažnju i mislite na vreme. Jer svakako ne želite neprijatne situacije na vašem ispitu ili kolokvijumu. Zato učinite sve da predupredite potencijalne problematične situacije u koje možete upasti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *