Horizontalni i pametni bojleri dobra rešenja za savremene domove

Danas je nemoguće živeti bez bojlera. Zbog toga su jedan od uređaja koji se prilikom useljenja u novi stan među prvima kupuje. Osnova su kupatila, a ponekad i kuhinje, u vidu protočnog. Oni su dobri, jer se koriste nekoliko minuta pre pranja sudova, a preostalo vreme možete ih držati ugašene. Štede struju i zato su veoma popularni. Daleko veći izbor je kada birate one za kupatilo. Na tržištu je mnogo proizvođača, a u poslednje vreme sve popularniji su horizontalni i pametni.

Horizonatalni štede prostor 

U srpskim domaćinstvima bez dileme više su zastupljeni vertikalni bojleri. Međutim, u poslednje vreme moderni stanovi forsiraju horizontalne. Najpre zbog toga što su dobri kada su u pitanju kupatila sa manjom površinom, kao i ona u koja želite da smestite mašinu za pranje veša, a odozgo za sušenje veša. Ušteda prostora jeste njihova glavna vrlina, ali nije i jedina. Vizuelno mogu da izgledaju bolje, naročito ukoliko je reč o onima manje zapremine. U zavisnosti od vaših potreba sami ćete zaključiti koja zapremina vam je potrebna. Dobri su i zbog toga što im je kazan od nerđajućeg čelika i duže traju. Horizontalni bojleri su uži i više su pravougaonog oblika, nego valjkastog, pa je jasno da su manje napadni. 

Pametni za manje brige 

Jedna od osnovnih prednosti pametnih bojlera je ta što značajno štede struju. Istina je da su oni za pedeset posto skuplji od standardnih, ali dugoročno gledano, stručnjaci iz Okova nam sugerišu da  se to isplati. Možda ćete se više istrošiti prilikom kupovine, ali ćete manje plaćati račune tokom korišćenja ovih bojlera. Njih ćete prepoznati po tome što na sebi uvek imaju manji ekran. Na njemu se prikazuje trenutna temperatura vode ili zadata temperatura. Oni imaju i mogućnost programiranja. Ali ono nastupa tek nakon nekoliko dana. Najpre je važno pustiti bojler da prati vaše navike, kada najviše vode trošite, tokom kog dela dana vam je najpotrebniji…On sam će nakon toga ući u pametni režim i usklađivaće se sa vašim navikama. Naravno, uvek ga možete i vi sami programirati. Uz pomoć aplikacije možete upravljati njime čak i kada ste van kuće ili na letovanju.

Manji računi uz pametno rešenje

Prema nekim računicama tokom zimskih meseci, kada se i troši više struje, upotrebom pametnih bojlera za kupatilo može se ušedeti 15 posto na računima. Tako na primer pametni od 80 litara troši oko 7 kWh, dok standardni troše za desetak kWh više. Veća kubikaža znači i veću uštedu, jer smart modeli greju za pola sata brže vodu, nego obični bojleri.

Budite bezbedni uz pametan izbor

Štedljiviju su, ali su i bezbedniji. Kod njih ne može da vam se desi pregrevanje kao kod standardnih. Pametni modeli se isključuju čim dostignu temperaturu koju ste im zadali i ne idu do maksimalne. Kako imaju zaštitu od pregrevanja, ne treba da brinete ni ukoliko ostanete bez vode, a bojler je ostao uključen. Ne mogu ni da se smrznu, jer imaju i zaštitu za to. Uvek kada se desi neka greška, to ćete moći da vidite na ekranu i blagovremeno odreagujete, kako ne bi došlo do havarije. Pogledajte ponudu na sajtu Okova i sigurni smo da ćete pronaći model prilagođen vašim potrebama.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *