Kako odabrati najbolje pločice za kupatilo?

U većini slučajeva se prilikom renoviranja kupatila najpre vodi računa o tome da svi bitni delovi budu zamenjeni. Upravo to i jeste cilj obnove ovog dela stambenog ili poslovnog prostora. Poznato je da se vlasnici najpre odlučuju za to onda kada su cevi dotrajale ili ako više nema svrhe menjati ventile, već je potrebno promeniti sve cevi u zidu. Neretko se događa i da neko renovira kupatilo prilikom useljenja u kupljeni stan ili poslovni prostor.

No, koji god razlog da je, važno je da cevi za kupatilo, ventili, slavine i kade, odnosno tuš kabine, te vodokotlići i ostali sanirani elementi funkcionišu besprekorno. 

Sasvim očekivano, pripadnici jačeg pola su nekako usmereni upravo na taj deo tokom renoviranja kupatila. Kao i na odabir pravog majstora. A kada su u pitanju dame, one se češće bave dekorisanjem. Akcenat je nekako uvek stavljen na to da budu odabrane prave pločice. 

U momentu kada na tržištu postoje ne samo pločice različitih boja i nijansi, nego i različitog dizajna i veličina, taj posao uopšte nije lak. Tim pre što opremanje kupatila ljudi ne vrše jednom godišnje, na primer, pa da mogu da promene ako im se ne dopada kupatilski nameštaj ili sanitarni elementi. Naprotiv, u mnogim domaćinstvima se pribegava renoviranju baš kada je nrophodno, pa upravo to i treba imati na umu prilikom izbora ne samo pločica, nego i svih ostalih elemenata. 

Jednobojno kupatilo

Ljubitelji jednostavnijeg dizajna će se, vrlo verovatno odlučiti za kupatilo, u kome će i pločice na zidu i one na podu biti iste boje. U većini slučajeva su to ili crne ili bele pločice. 

Ali treba dobro razmisliti pre te odluke. Naime, bez obzira kakva je tuš kabina, lavabo ili wc šolja, odnosno kada, vodokotlić i kupatilski nameštaj uopšte, po pitanju dizajna, iste pločice i na podu i na zidu kupatila mogu biti i te kako nezanimljive. 

Možda nije loše u tom slučaju uvrstiti i bordurne pločice, koje će tu monotonoju jednobojnih pločica da „ožive“.

Šareno kupatilo

Koliko nije lepo za videti jednobojno kupatilo, prosto zato što deluje monotono, toliko ne može da bude prijatno ni da ono bude previše šareno. 

A kada kažemo šareno, zapravo mislimo na previše keramičkih pločica različitih boja, što u principu može i vrlo često i izaziva, izuzetno negativan efekat. 

Umerenost je uvek dobra opcija

Čak i kada je u pitanju kupatilo, nekako se nameće kao najbolja opcija umerenost i po pitanju boja i po pitanju količine kupatilskog nameštaja i sanitarnih elemenata.

S obzirom na to da se lavabo, tuš kabina, bide i wc šolja, ali i vodokotlić i ostali sanitarni elementi, u većini slučajeva mogu naći najpre u beloj boji, to bi valjalo i pločice uklopiti sa njima. 

Mnogi se najpre odlučuju za pločice umirujućih boja, koje imaju neke jednostavnije šare. Mada se mora priznati i da pločice bez ikakavih šara, ali u odgovarajućim bojama, takođe mogu vrlo lepo da izgledaju.

Da biste bili sigurni da li ste odabrali zaista najbolje pločice za kupatilo, proverite kako ta boja utiče na vas. Ako vam stvara osećaj prijatnosti, onda ste pogodili i imaćete priliku da zaista uživate i u tom delu stana.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *