Loše odluke uzrokuju loše uređeno kupatilo, kako izbeći najčešće greške?

Imate vremena, dovoljno novca i želite da uredite kupatilo kao iz nekog magazina. Budite oprezni, greške pri uređenju mogu dovesti do pretrpanosti prostora, loše složenih boja i sveukupno lošeg konačnog izgleda.

Evo šta treba izbeći:

Plan je temelj celog posla, nemojte da mislite da je ikako drugačije lakše

U redu je pronaći ideje na osnovu slika drugih kupatila, ali prilagodite ih vašem prostoru i budite pažljivi ako uklapate nekoliko verzija jer rezultat može biti haotičan. Dobro je odabrati stil koji bi pratili tokom uređenja ali prilagodite ga veličini kupatila i sopstvenim potrebama.

Neodgovarajuće sanitarije loše izgedaju u prostoru

Osim ako nemate veliko kupatilo pa slobodno možete da birate, najčešći izbor su tuš kabine koje oslobađaju prostor za druge elemente. I ovde birajte one modele koji će biti sa svim detaljima koje želite ali i dimenzija koje nisu previše glomazne. Na primer, ugaone tuš kabine su odlične za mala kupatila ali i njih imamo raznih – duboke, plitke, sa mat staklom za veću intimu, providnim staklom koji će učiniti da prostor deluje veće. Kada su u pitanju tuš kabine cene se mogu kretati od svega 5000 pa do 50000 dinara.  Razmislite o svemu.

Ostali elementi zavise od tipa odvoda i dok wc šolju ne možete pomerati bez pomeranja odvodnih cevi, možete odabrati monoblok tj.wc šolju sa vodokotlićem iza. Vizuelno će kupatilo biti lepše kada elementi ne okupiraju pogled. Glomazna sanitarija pretrpava prostor i čini da prostor bude manje upotrebljiv.

Pazite na uklapanje boja i dezena

Ovo je svakako drugi korak pri dizajniranju vizuelno lepog kupatila. Ne mora sve biti sterilno belo da ne bi pogrešili, ne morate se voditi idejama gde je nameštaj za kupatilo u trendi bojama ako vam se to ne dopada. 

Možda je najbitnije pratiti kontrast koji čini kupatilski nameštaj, sanitarije, ormarici za kupatilo i boja pločica. Ako su pločice svetle a sanitarije za kupatilo bele nameštaj za kupatilo može biti u veselim bojama, teksturama drveta mat ili sjajne završne obrade. Najsigurnije je kada postoji jedna dominantna boja naspram neutralnog prostora, ali možete se poigrati sa kombinaciom boja koje se slažu međusobno.

Mudar odabir nameštaja za kupatilo čini veliku razliku i estetski i funkcionalno, mislite o tome!

Lepo je birati kupatilski nameštaj koji je minimalistički – nekoliko polica i to je to. Prostor je slobodan i uvek lepo izgleda. Ali dok tako planirate pomislite samo na sve čiste peškire koje treba odložiti, sredstva za higijenu, kozmetiku, negu lica i tela… 

Kao druga, bolja varijanta su ormarići za kupatilo koji su dobro pozicionirani u prostoru. Ako imate prostora ormarići za kupatilo u vidu vertikale su odlična zamena za sve police i fioke.  Ako pak nemate prostor koji bi odgovarao onda su niski ormarići za kupatilo sa lavaboom odlična varijanta jer tih nekoliko zatvorenih polica može postati prava mala ostava.

Ono što je sigurno potrebno jeste ogledalo za kupatilo. Ako nemate dovoljno prostora da ostavljate sitnice onda su pravi izbor ormarići sa ogledalom. Svaki model ima i rasvetu pa će ogledanje biti lakše. Ovo je odlična kombinacija lepog i praktičnog a dolaze u svim dimenzijama pa će se uklopiti.

 

Ovo su samo neke od smernica za dobar put ka uređenju kupatila. Mašta i detaljan plan će dovesti da rezultat bude savršen.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *