Otkrijte par saveta kako samostalono uredtit stan

Promene izgleda enterijera nekada zahtevaju angažovanje majstora koji će da izvrši sve predviđene aktivnosti. Sa druge strane, za neke radove moguće je upotrebiti i sopstveno znanje, veštine i sposobnosti. Samostalno uređenje stana daje mogućnost maštovitosti, ali i troškovnim uštedama. 

Mnogo je različitih načina na kojih se mogu kreirati inovacije i urediti životni prostor. Samostalno na primer možete zameniti ručice za nameštaj i druge detalje. Bušilice i slični alati pogodni su i za kućnu upotrebu, pa su tu kao osnovna sredstva za rad.

Ručice za nameštaj – sitne, ali bitne promene

Promene koje se samostalno mogu izvesti u svom stanu odnose se na ručice za nameštaj, tačnije njihov izbor i zamenu. One se klasično postavljaju uz šafove, pa se mogu skinuti i staviti uz bušilice, šravcigere ili druge srodne alate. Podrazumeva se pažnja, bezbedno rukovanje i praćenje uputstava za stavljanje ručice za nameštaj. One se razlikuju po stilovima – mogu se izabrati rustični modeli, moderni, čak i sa svarovski kristalima. Pogodne su za kuhinjske elemente, ormare, predsoblja, fiokari, plakari i sličan nameštaj. Materijal izrade može da bude metal, drvo, čvrsta plastika, keramika. Oni daju novi sjaj nameštaju, ali je bitno da se stilski usklade sa njim i ostatkom prostora, jer su ujedno funkcionalne i dekorativne.

PVC stolarija – značajno uređenje prostora

PVC stolarija odlična je za uređenje svakog prostora, bilo poslovnog ili privatnog, kao i kuće ili stana. Naravno, njeno samostalno postavljanje izvodljivo je jedino u slučaju da neko od ukućana poseduje stručna znanja i iskustva, odnosno da ume potpuno bezbedno i pravilno da izvrši zamenu starih vrata i prozora. Bušilice i ovde mogu biti od koristi, za dotezanje i ojačavanje postavljenih delova. PVC stolarija je vrlo moderna, popularna i važi za rešenje koje ima odličan odnos cene i kvaliteta. Paleta boja je obimna, ali i dalje dominiraju bela, siva i boja drveta. PVC stolarija može imati spoljne roletne ili komarnike kao dodatke, čime se dodatno štiti i ulepšava životni prostor. Takođe, PVC stolarija ima modele koji imaju mogućnost podešavanja letnje i zimske izolacije, za ojačana svojstva nepropuštanja toplote, hladnoće i atmosferskih uticaja. 

Bušilice – nezamenjiv alat za uređenje stana

Električni alati koji su neophodni u svakom domu jesu bušilice. Njihova uloga je velika i prilikom manjih, ali i krupnih i značajnijih promena. Bez obzira da li se postavlja ekser na zid, vrši sklapanje nameštaja, menjaju ručkice za nameštaj, ugrađuje PVC stolarija ili nešto drugo, bušilice su neophodne. Često se postavlja pitanje koje karakteristike imaju kvalitetne bušilice i kako ih prepoznati u moru domaće tržišne ponude. Primarno je važno odrediti da li se bušilice biraju za obimne i profesionalne radove, ili za sitne izmene i hobije. Takođe, važno je razmotriti podloge za koje se bušilice koriste. Tako, nije isti model onaj koji se koristi za drvo, beton ili metal. Razlikuju se kabl i aku bušilice bez kabla. Svaki model bušilice ima svoje dimenzije, snagu i predviđene podloge za koje se može koristiti, pa je važno unapred razmotriti namenu i odabrati najkvalitetniji tip. 

Uređenje stana može da bude veoma zabavno i maštovito ukoliko ste „sam svoj majstor“. Ipak, treba imati u vidu da nisu sve izmene pogodne za samostalan rad, pa je često potrebna pomoć, saveti i mišljenje majstora, dizajnera i drugih stručnjaka. Sigurno je to da i najsitnije promene u stanu mogu imati odličan efekat na kompletan izgled prostora. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *