Jeftino letovanje u Grčkoj može biti još povoljnije! Pratite naše savete

Kao i većina Srba planirate da iskoristite letnji odmor u nekoj od susednih zemalja koje imaju izlaz na more. Poznato je da smeštaj u Grčkoj može biti jako povoljan i uključivati dosta toga u ponudu, mesta prilagođena turistima, prelepe plaže… Ako su vam bitne uštede – ovo je tekst za vas.

Započnite od odluke kakav vam je prevoz potreban

Do najpopularnijeg poluostrva Halkidiki vam treba i preko 700km vožnje. Sa završetkom Koridora 10 vožnja traje oko 7 sati. Kako najudobnije stići na odredište, kako i uštedeti pri tome?

Iznenadili bi ste se kada bi znali da nije uvek avionski prevoz dobar izbor. Najskuplji jeste, ali postoji puno pravila pre poletanja, a isto vas čeka i nakon sletanja u Grčku. Potreban vam je još jedan prevoz do odredišta, što nikome ne prija.

Reklo bi se da je kolima najkomfornija vožnja, da, svima osim vozaču. Autobusi su najjeftiniji, ali mali prostor delite sa još 50 ljudi, pauze su često nedovoljne za odmor i može vam biti vrlo naporno. Alternativa svemu ovome je kombi prevoz putnika. Među najjeftinijim je oblikom transporta, vozi profesionalni vozač, mnogo je manje putnika nego u autobusu, dosta prostora za prtljag, mnogo je udobnije za putovanje.

Brojne su ponude „kombi prevoz Grčka“, a među njima za naše turiste najtraženiji je „kombi prevoz Halkidiki“. Videćete da postoje svakodnevni polasci brojnih agencija. Komentari drugih putnika će ukazati koje imaju dobro održavan vozni park, koje su jeftinije. Ono što im je zajedničko je mogućnost preuzimanja putnika na kućnoj adresi i dogovor oko ostavljanja putnika u letovalištu. To je gotovo jednaka udobnost koju imate i sa sopstvenim automobilom. 

I dok su neke destinacije atraktivne samo dok traje letnja sezona, za kombi prevoz do Soluna uvek ima posla jer je to jedno od najatraktivnijih mesta u Grčkoj, a posebno je nama važno zbog groblja Zejntinlik i naše veze sa grčkim narodom. To je ujedno jedna od najtraženijih linija za kombi prevoz putnika ka Grčkoj.

Jeftino putovanje avionom do Grčke

Druga opcija da putujete potpuno u vašoj režiji do Grčke jeste low cost letom. Veliki borj low cost kompanija u letnjem periodu leti do velikog borja Grčkih letovališta, mada sa dtuge strane letovi nisu iz naše zemlje već iz susednih zemalja. Jedan od najbližih aerodroma jeste onaj u Budimpešti odakle leti veliki broj avio kompanija. Vaša opcija može biti prevoz do aerodroma Budimpešta a zatim low cost letom do željene destinacije. Cena za kombi prevoz do Budimpešte i avionsku kartu je niža ako bi išli recimo automobilom.

Odlični uslovi, jeftino i to sve bez turističke agencije

Iako su primamljivi, povoljni su oni aranžmani koje morate rezervisati mesecima unapred i možete se samo nadati da će sve obećano biti i ispunjeno. 

Uz malo pretrage po internetu naći ćete i smeštaj i hranu i iskustva prethodnih gostiju, a sigurno ćete biti u mogućnosti da pronađete i jeftiniju ponudu ili neku koja nudi više za isti izdvojeni novac.

Pažljivo sa sajtovima koji posreduju u sklapanju aranžmana

Postoji nekoliko čuvenih sajtova koji filtriraju vaše želje i nude najbolje lokacije za letovanje. Neka vam oni služe samo kao orjentir koju lokaciju uzeti u obzir, a koju ne. Kada izaberete one koje odgovaraju, sami sve proverite jer se i ovde može desiti da preko posredničkih sajtova ponuda bude skuplja nego što ćete sami rezervisati.

Bilo da sami pronađete jeftiniji smeštaj, bilo da izabere kombi prevoz putnika ili neku treću alternativu, bitno je imati na umu da ne morate da birate između udobnosti i veće uštede već naprotiv, sami organizujte letovanje onako kako vama najviše odgovara. Svaka ušteda koja proistekne iz toga će dobro doći u mesecima nakon letovanja.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *