Trakaste zavese za sve prostorije – provereno i tradicionalno rešenje

Kada kažemo trakaste zavese, prvo što pada na pamet jeste poslovni prostor. Nisu novitet na tržištu, ali su i dalje jednako popularne, naročito u kancelarijama sa mnogo prozora. Njihova uloga svodi se pre svega na zaštitu od svetlosti, a zatim i od pogleda suseda ili prolaznika.

S druge strane, odavno ne važi pravilo da su one samo za kancelariju i za mnoštvo prozora. Zahvaljujući tome što se rade i u manjim dimenzijama, mogu da budu i deo prostora za stanovanje, naročito onog moderno opremljenog.

Gotov proizvod ili trakaste zavese po meri

Trakaste zavese, ali i ostale vrste zavesa mogu se naći i po većim prodavnicama nameštaja i pokućstva kao gotovi proizvodi. Uglavnom se rade u standardnim dimenzijama, pa je moguće uklopiti ih prilično lako. Međutim, uvek je bolje uraditi zavese po meri, jer u tom slučaju dobijate savršeno uklapanje, mogućnost biranja većeg broja dezena i različitih boja i time prostoriji dati lični pečat.

Pažljivo pri odabiru firme koju angažujete za postavljanje i montiranje zavesa

Ukoliko ste se odlučili da na svoje prozore ili balkonska vrata postavite neke od popularnih vrsta zavesa, kao što su danas rolo, zebra ili trakaste zavese, najvažnije je i da imate proverene i iskusne majstore koji će ih montirati. Sav posao pada u vodu ako se ne postave kako treba – mogu vrlo brzo da se trajno oštete, ne izgledaju lepo u prostoru, ne vrše svoju funkciju… Zato treba angažovati one koji u tom poslu imaju i znanje i iskustvo, a takva je upravo firma Lukić rolet iz Beograda, koja u svom timu ima proverene i stručne majstore. Ujedno, dobar majstor je i onaj koji će ponuditi i bolje ili praktičnije rešenje, koje ne bi bilo loše uzeti u obzir prilikom uređivanja.

Savremeni dizajn i moderne boje

Kada je o kancelarijama reč, najzastupljenije su neke neutralne boje trakastih zavesa. To su, na primer, bež, bela i siva, a uklapaju se u gotovo svaki prostor. Stambeni prostor je s druge strane mesto na kome možete malo više da eksperimentišete i sa bojama i sa dizajnom. Mnogi stručnjaci za enterijer bi dozvolili i neke jarkije boje u kancelariji, ali svakako u umerenoj dozi koja neće biti prenapadna za klijente i poslovne partnere. Bitno je ne zaboraviti njihovu ulogu u regulisanju svetlosti u prostoriji, kao i da se boja bira i u zavisnosti od veličine prostorije u kojoj se nalaze.

Održavanje trakastih zavesa

Trakaste zavese se rotiraju pomoću lanca, te se ne dodiruju kada želite da ih pomerate. S druge strane, daleko od toga da se ne prljaju – prašina je ono što ih ne može zaobići. Stoga, mnogi se pitaju kako da ih održavaju. Njihova dobra strana je to što mogu da se prave od materijala koji su antialergijski, kao i od PVC i aluminijuma, koji se jednostavno brišu vlažnim krpama, sa eventualno malo sapunice ili nekog blagog sredstva za čišćenje. Za poslovne prostore veoma je važno lako održavanje, ali sve više i za kućne varijante, kada ne želite da gubite vreme sa skidanjem, kačenjem i peglanjem zavesa.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *