„Must have“ komadi nameštaja za dnevnu sobu

Dnevna soba je jedna od onih prostorija u stanu ili kući u kojoj obično provodimo najviše vremena pa samim tim nekako nastojimo da joj posvetimo najviše pažnje kada je u pitanju njeno uređenje. Dnevna soba definitivno nije „samo soba“ – ona je centar našeg doma, mesto za druženje sa prijateljima, mesto za odmaranje nakon posla, za organizovanje filmskih maratona, a često i za organizovanje večera, pa i žurki. Dnevna soba je višenamenska, ali osećaj koji pruža obično je samo jedan – sreća.

Bez obzira na to kakav stil uređenja volite – starinski, tradicionalni sa milion komada nameštaja i sitnica od kojih vam pozli kada treba da brišete prašinu ili moderni, minimalistički koji ponekad ume da deluje prazno i nedovršeno, ove komade nemaštaja ipak treba da imate u svojoj najvažnijoj prostoriji u stanu.

Ugaona garnitura/kauč

S obzirom na to da se sve nekako vrti oko zabave, druženja i opuštanja, ključni komadi nameštaja jesu oni koji pružaju udobnost i stvaraju taj dobar, prijatan osećaj. Bez obzira na to da li očekujete društvo ili ćete uživati sami sa sobom, jedan prostran kauč ili ugaona garnitura se mora naći u vašoj dnevnoj sobi. Svakako, ovakav komad nameštaja udobno smešta više osoba što je važno za svako veće okupljanje, ali vam omogućava i da se ispružite i u miru leškarite dok čitate ili gledate televiziju.

Fotelje

Prirodno, gde su kauč, trosed ili ugaone garniture, tu su i fotelje, kao sastavni i obavezni pratioci. Fotelje, dal to bila klasična ili moderna fotelja ili već neka druga, obično dolaze u kompletu sa prethodno navedenim većim komadima nameštaja, ali ako želite nešto drugačije za svoju dnevnu sobu, fotelje možete kupiti i posebno i samim tim odabrati neki drugačiji, interesantniji dizajn. Tako će vaš prostor sigurno odisati posebnim šarmom. Na primer, kauč može da bude jednobojan, a fotelje šarene, od nekog drugačijeg materijala i sa nekim drugačijim motivima, ali koje će se makar po boji slagati sa glavnim komadom nameštaja. Fotelje su, osim zbog većeg društva, ponekad važne i zbog samog stanara koji će se radije sklupčati u fotelji, nego raširiti duž ugaone garniture.

Tabure

Tabure je odličan dodatak za odmaranje nogu, ali i za sedenje, kada okupite veliki broj ljudi. Svakako, praktičan je, naročito ukoliko odaberete model koji može da služi i kao komodica. Uparite tabure sa krevetom ili sa foteljama, zavisi gde više volite da odmarate ali i kako vam se više sviđa.

Stočić

Ako nameštaj u dnevnoj sobi nekako uvek prilagođavamo druženju i opuštanju, stočić je nezaobilazan detalj koji upotpunjuje tu priču i oko kojeg se okupljaju garnitura, fotelje i taburei. Jer, gde ćete drugo spustiti šolju sa kafom, daljinski od televizora, mobilni telefon ili poslužiti gostima piće i ukusnu zakusku? A gde ćete igrati društvene igre?! Dakle, stočić je obavezan, a najbolje je da bude u nivou ostatka nameštaja kako bi bio zaista praktičan za upotrebu.

Police

Na kraju, osim pomenutih „glavnih“ komada nameštaja, tu su i police koje mogu da služe – svemu! U vezi sa njima zaista sve dolazi u obzir – na njima možete držati televizor, knjige, časopise, svoju kolekciju filmova, ali i druge detalje kojima ćete oplemeniti prostor – fotografije, biljke, ukrase i suvenire sa putovanja. Na ovaj način ćete svojoj dnevnoj sobi dati lični pečat, a to je obično ono najvažnije!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *