Zašto su ruksaci za školu na tačkiće povoljan izbor?

Idealan izbor u mnogim slučajevima mogu biti ruksaci za skolu koji imaju točkiće. Kada se uporede sa klasičnim ruksacima za skolu koji se nose na leđima nema mnogo razlike u izgledu, dimenzijama, veličini. I ovi rančevi poseduju dobro raspoređene pregrade, odeljke i džepove za  pakovanja stavari i određeni modeli će sigurno zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih kupaca.

Apsolutna prednost ruksaka za školu na točkiće u odnosu na one standardne je način transporta. Zbog toga što se ovim ruksacima upravlja rolanjem transport je brz, lagan i koristan za one koji imaju problema sa  leđima, kao i za decu koja se tek razvijaju i kod kojih teret školskog materijala utiče nepovoljno na držanje tela i zdravlje kičme kada ranac nose na leđima.

Odrasle osobe ove ruksake smatraju praktičnim i zdravim izborom, te ih neretko i oni koriste kako za putovanja tako i za svakodnevne aktivnosti.

 

Karakteristike točkova

Veličina točkova na rancu je prilično važna. Veliki točkovi su pogodnije za nezgodne terene i stepenice, a u isto vreme mogu da budu glomazni za korišćenje. Najbolja veličina točkova za  dečiji ruksak za školu je između 65 i 75 mm. Što se tiče materijala od kojeg su točkovi građeni trebalo bi da su od čvrste i izdržljive plastike koja odoleva vremenu i čestom korišćenju. Oni sa gumenim točkovima vremenom brže propadaju tako da ranac postaje neupotrebljiv. 

 

Teleskopska drška kod ruksaka za školu na točkiće

Prilikom procene kvaliteta ruksaka na točkiće veoma važnu ulogu ima teleskopska drška. Njene najvažnije funkcije su što ona omogućava upravljanje ruksakom i što je podesiva.  Ona bi trebalo da je kvalitetna, lagana i fleskibilna. Može biti plastična ili aluminijumska, a ručica da je prekrivena gumom kako bi bila udobnija za ruku. Teleskopska drška može da se podešava na različite visine i da se time prilagođava uzrastu i visini osobe koja je koristi. Sam mehanizam teleskopse drške bi trebalo da funkcioniše lako i jednostavano i da se bez problema podešava prema potrebama.  

 

Ostale karateristike ruksaka na točkiće

Materijal od kojeg je ruksak sastavljen je vodootporan i trebalo bi da je lagan, izdržljiv i dugotrajan. Često su na njemu umetnute samoreflektujuće trake za bezbednost u saobraćaju. Unutrašnji prostor je prostran i namenjen je za uredno skladištenej stvari. Unutrašnje pregrade i spoljašnji džepovi služe za držanje različitih vrsta stvari, kako školskog materijala, tako i laptopa, lomljivih stvari, ličnih predmeta i ostalo.  

Na zadnjoj strani poseduju prostor u koji se pakuju naramenice da ne smetaju prilikom vožnje. Teži su od klasičnih ranaca zato što poseduju ručku i točkiće i prosečna težina praznog ranca sa točkićima iznosi oko 2 kg. 

Veličine i dimenzije ruksaka na točkiće su različite u zavisnosti da li su namenjeni manjoj ili većoj deci ili starijim osobama. Poseduju  ergonomski oblikovan leđni deo koji obezbeđuje protok vazduha, kao i anatomske i široke naramenice. Ruksaci na točkiće se nose i na leđima i postoje modeli kod kojih se ruksak odvaja od okvira, na kojem se nalaze drška i točkovi.

Ojačano plastično dno je česta karakteristika ruksakaa na točkiće. Takvo dno čini ruksakizdržljivim pod teretom i štiti ga od kvašenja tokom vožnje po kišnom vremenu.  

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *