Lujza Hej – Knjige koje leče 

Lujza L.Hej je (1926-2017) je poznata autorka nekoliko bestselera iz oblasti popularne psihologije i samopomoći koji se i dan danas nalaze medju 10 najprodavanijih knjiga u knjižarama širom sveta. Najpoznatije knjige Lujze Hej su Moć je u vama i Kako da izlečite svoj život. Knjige koje je ona napisala su prevedena na skoro trideset jezika. 

Lujzine knjige su pomogle mnogim ljudima da se izbore sa životnim problemima i budu srećni. Ona je bila poznata kao zagovornik pozitivnog razmišljanja i filozofije samopomoći. Više od dvadeset pet godina je držala motivacione govore i pomagala milionima ljudi da otkriju svoj pun potencijal.

Život Lujze Hej 

Lujza Hej je Amerikanka koja je imala teško detinstvo.  Doživela je zlostavljanje i incest kao mala, kao mlada je rodila dete koje je dala na usvajanje, a kasnije je obolela od raka. Uspela je da se izleči od raka uz pomoć afirmacija, vizuelizacija, zdravom ishranom i psihoterapijom. Nakon toga je počela da sa ljudima deli svoja iskustva – piše knjige samopomoći, drži motivacione govore širom sveta i širi svoje ideje. 

Knjige Lujze Hej 

Najpoznatija knjiga Lujze Hej je Kako da izlečite svoj život (1984). Knjiga je prodata u 50 miliona primeraka širom sveta. Ova Lujzina knjiga je za sve one koji nisu zadovoljni sobom i svojim životom, koji su pritisnuti različitim životnim problemima i bolestima i nemaju više snage da se bore. Čitanjem ove knjige u život se unose promene- uči se kako da se pronadje samopouzdanje, kako da  zavolimo sebe, budemo zadovoljni, srećni i zdravi. 

 

U izuzetno popularne knjige koje je napisala samostalno ili sa saradnicima spadaju i Izlečite svoje telo, Volite svoje telo, Ja to mogu, Iskusite svoje dobro odmah, Iscelite svoj um, Zahvalnost način života, Verujte životu… 

 

Poruke iz knjiga Lujze Hej

Lujza Hej smatra da je izuzetno važno kakve su nam misli i da svojim mislima utičemo na stvari koje nam se dogadjaju (pa i na bolesti). Ova ideja je stara vekovima i može se naći u starim duhovnim učenjima. Promenom načina razmišljanja menjamo i svoj život. Lujza nam poručuje da je veoma važno da prihvatimo i volimo sebe.  

 

Afirmacije 

Izgovaranjem afirmacija utičemo na sebe i svoj život. Afirmacije mogu da se odnose na samopouzdanje, ljubav, novac, zdravlje, sreću, roditelje, posao,… Ove moćne poruke treba redovno praktikovati, verovati u njih i uživati u životu. Neke od poznatijih Lujzinih afirmacija su:

 

– Život me voli. Sve je dobro.

– Volim sebe ovakvu kakva sam.

– Ja sam uspešna šta god da radim.

– Moji prihodi su sve veći i veći.

– Nikada nije postojala ista osoba kao što sam ja. Ne postoji ništa i niko s kim bih mogla da se poredim ili takmičim.

– Ja svetlucam i sijam na svoj jedinstven način.

– Samo poželi i dozvoli sebi da se dogodi.

– Nijedna osoba, mesto ili stvar nema moć nada mnom, jer sam ja jedini mislilac u svom umu.

–  Život mi iz dana u dan postaje sve neverovatniji. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *