Kada je pozivanje šlep službe najbolja opcija?

Svaki vlasnik automobila se trudi da svoje vozilo održava i da je ono u što bolje stanju. Kada se desi neki kvar, potrebno je da se vozilo odveze kod automehaničar. Nekada je kvar ozbljniji ili auto nije u voznom stanju pa je potrebno da se pozove šlep služba. Evo koje su to situacije.

Ako ostanete bez goriva pozvacete šlep službu iz okoline 

Iako svi pokušavaju da izbegnu ovo, ponekad se desi da vam ponestane goriva. Ne planirate sasvim ispravno, ne primetite svetlost na instrumentnoj tabli ili je svetlo slomljeno – bez obzira na to, ponestane vam goriva da nastavite vožnju. Napuštanje automobila i odlazak do pumpe može da bude opasno, a prva benzinska pumpa može biti zaista daleko. Koliko god da vam se čini suludo, neophodno je u tom slučaju da pozovete šlep službu. Pri tome, ukoliko vam se desi da se nalazite na putui van grada, zvaćete šlep službu koja ima sedište u gradu koji je najbliži. Ukoliko se nalazite u blizini Smedereva, zvaćete šlep službu iz Smedereva, ukoliko ste na Bubanj Potoku, vaše rešenje je slep sluzba Beograd. Ona će vam dovesti neophodno gorivo da stignete do benzinske pumpe ili će vas šlep vozilo odvući do pumpe.

 

Saobraćajna nesreća

Ako vam se nekada na putu desi saobraćajna nesreća i vaše vozilo nije u voznom stanju neophodno je da pozovete šlep službu. Čak i ako vi, drugi vozač ili bilo koji putnik niste povređeni, ne pokušavajte da se vozite u automobilu koji se raspada. Vaš automobil možda više nema funkcionalne kočnice ili potpuno funkcionalne sisteme koji sprečavaju automobil da pravilno vozi ili vam curi ulje, gorivo i druge potencijalno zapaljive tečnosti, a moguće je da vi ništa od toga ne primetite. Nemojte dovoditi vas i druge u dodatnu opasnost. Ako vaš automobil nije strašno oštećen možete ipak da razmislite o pozivanju šlep službe, oni će vam dati savete šta dalje da radite u vidu popravke automobila.

 

Bušna guma

Bušna guma može nastati usled lošeg održavanja guma, poput ignorisanja upozorenja o niskom pritisku u gumi i dotrajalih gazišta, korišćenja letnjih guma zimi ili prelaženja preko oštrog predmeta. Mnogi ljudi znaju kako promeniti gumu ako imaju rezervnu u autu. Međutim, ako se guma probuši u prometnoj ulici ili autoputu posao će možda biti najsigurnije obavljati negde drugde. Pozovite šlep službu za prevoz vašeg vozila do mesta na kome neko, verovatno vozač, može sigurno i spretno zameniti bušnu gumu. Neki vozači šlep vozila mogu čak biti spremni da obave posao uz naknadu, ako imate rezervnu gumu kod sebe. 

 

Pregrevanje automobila

Automobil se može pregrevati zbog mnogih različitih kvarova u automobilu. Ako vozite i motor vam se pregrejava, to bi moglo dovesti do gašenja automobila i potpunog zaustavljanja. Ako se ovo dogodi dok ste daleko od kuće ili automehaničara, najsigurnija opcija je da se zasustavite i pozovete šlep službu. I dobro održavani i zanemareni automobili skloni su kvarovima. Oni koji se dešavaju iznenada i neočekivano mogu imati teško pronalazeće uzroke. Ovakvi kvarovi obično se događaju kada to najmanje očekujete, poput duge vožnje ili odlaska na odmor. Pozivanje šlep službe je najbrža opcija kako bi se vaš automobil odvezao na mesto gde se može pravilno pregledati.

 

Ovu su samo neke od mogućih situacija na putu zbog kojih treba da zovete šlep službu. Nemojte da vas bude sramota da zatražite pomoć, najbitnije je da budete bezbedni i da mislite i na druga vozila u saobraćaju. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *