Ideje za korišćenje plastične ambalaže

Kada popijete vodu, sok ili neki drugi napitak iz plastične flaše, nemojte da je bacite. Iskoristite ovaj plastičan proizvod i napravite od njega nešto krativno i korisno. To važi i za ostalu plastičnu ambalažu čiji sadržaj potrošimo, kao što su plastične boce od šampona ili mleka za telo.

Osim recikliranja plastičnih proizvoda, pomognite očuvanju životne sredine i promenite namenu plastičnih flaša. Čuvajte plastičnu ambalažu jer vam dajemo 5 inspirativnih ideja kako da napravite nešto zanimljivo i veoma korisno.

Napravite kasicu prasicu od plastične ambalaže

Za pravljenje kasice prasice iskoristite celu plastičnu flašu zajedno sa poklopcem. Ovo ujedno može da bude zanimljiva zabava za vas i vaše dete.

Položite flašu horinzotalno i na vrhu napravite rez za ubacivanje novčanica. Upotrebite 4 plastična zatvarača sa neke druge čaše, kako biste ih zalepili na dno, i od njih napravili nogice praseta. Uzmite neki drugi materijal od kojeg ćete napravite male uši za prase i zalepite ih na vrh čaše.

Na prednji poklopac od flaše zalepite dve crte za nos i na glavu improvizovanog praseta postavite oči od papira. Vaša kasica prasica je spremna za štednju.

Saksije za cveće od plastičnih flaša

Plastične flaše možemo da iskoristimo i za eksterijer, odnosno, za našu baštu. Od flaša možemo da napravimo saksije za cveće koje ćemo da napunimo zemljom i zasadimo cveće u njih. Napravićemo otvor po dužini flaše dovoljno veliki kako bismo u nju sipali zemlju. Otvor ne bi trebalo da je prevelik, da iz njega ne ispada sipana zemlja. U zemlju ćemo, zatim, posaditi cveće koje želimo.

Na ovaj način možemo da napravimo i vertikalni viseći vrt od više flaša koje su postavljene na konstrukciju od drveta i međusobno ih povežemo kanapima.

Držač za mobilni telefon

Da, moguće je napraviti i držač za telefon od plastične ambalaže. Za ovu svrhu iskoristite plastičnu ambalažu od neke kupke ili mleka za telo.

Olovkom iscrtajte oblik držača kako biste znali na kom mestu da sečete plastiku. Sa jedne strane ambalažu isecite na pola, ili u određenoj visini, a sa druge strane, isecite makazama oblik zakačaljke za zid.

Ovako izrezana plastična ambalaža će izgledati kao korpica koju kačite na zid i u koju odlažete telefon. Po želji možete da ofarbate plastiku u razne boje ili da je dekorišete dodatnim nalepljenim materijalom.

Kreirajte pernicu za vaše dete

Zašto biste davali novac na skupe pernice kada možete sami da je napravite za vaše dete? Za ovo su vam potrebne dve plastične flaše u boji koju izaberete.

Jedna se iseče dublje, jedna pliće. U dublji deo se stavljaju olovke, a plići deo služi kao poklopac. Ova dva dela se spajaju rajsfešlusom koji se lepi jakim lepkom. Ovako napravljena pernica može da posluži i za kućnu upotrebu, kako bi se sve olovke uredno čuvale.

Posude za grickalice

Pravljenje dekorativnih posuda za grickalice od plastičnih flaša je zabavno i kreativno. Dobićete originalne posude u kojima možete da poslužite vaše goste.

Vrlo se jednostavno prave. Dovoljno je da isečete dno flaše i da ivice isečene plastike izravnate tako što ćete je prisloniti na blago zagrejanu peglu.

Uvek možete da date mašti na volju i da vašu novu plastičnu posudu obložite nekim materijalom ili nacrtate nešto na njoj.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *