Inovativna All on 4 metoda za brzo rešenje totalne krezubosti

all on 4 zubni implanti

Stomatologija nedostatak zuba klasifikuje kao jedan od najtežih problema i ishod koji treba izbeći po svaku cenu. Kada u vilici nedostaju svi ili gotovo svi zubi problem je još kompleksniji, ali uz inovativna rešenja kao što je All on 4 metoda i ovakva stanja se mogu sanirati po pristupačnoj ceni.

Nedostatak zuba utiče na kvalitet života pojedinca na više načina. Osim narušavanja estetike lica, menja se i fizionomija naročito kada nedostaje više zuba. Desni se povlače, obrazi upadaju i vilica menja svoj položaj i nema dobru ulogu u sitnjenju hrane.

Krezubost stvara i emocionalne probleme jer pojedinac gubi samopouzdanje, neretko se povlači u sebe i retko govori u prisustvu drugih osoba zbog osećaja srama i nelagode.

Totalne proteze i mostovi su bile jedini način za popunjavanje vilice sve do primene zubnih implantata u stomatološkoj protetici.

Kako se izvodi All on 4 postupak i koje su prednosti?

All on 4 je savremena metoda nadoknade 12 nedostajućih zuba u jednoj vilici tokom jednog postupka, uz pomoć implantata. Pacijentu se postavljaju 4 implantata koji nose most od 12 zuba pa se lako i brzo rešava problem krezubosti.

Izbegava se pojedinačna ugradnja implanta jer se tokom jedne intervencije ugrađuju sva 4 šrafa u vilicu, ali se dobijaju njihove prednosti. 

Masa vilice ostaje nepromenjena, a pacijent dobija trajnu nadoknadu koja izgleda baš poput prirodnih zuba. Za to su zaslužne i savremene veštačke krunice napravljene od cirkonijum-keramike tako da zubi izgledaju odlično, baš poput prirodnih zuba.

Nema proteza koje spadaju, žuljaju i izgledaju veštački, sa samo 4 implantata se dobija savršen osmeh od 12 zuba za kratko vreme.

Cena All on 4 tehnike je među najnižima u Evropi

Kada je u pitanju All on 4 cena je oko 5.000€, mada najpopularnije ordinacije nude i popuste od čak i 500€ po vilici.

U nju se uračunava vađenje svih zuba koji smetaju postavljanju i pripremu desni, izradu snimaka vilice, postupak ugradnje implantata i njihova kontrola, izrada zubnog mosta  i postavljanje definitivnog titanijumsko-keramičkog rada.

Ceo postupak traje oko 3 meseca, ali se za samo nekoliko poseta stomatologu dobija potpuna transformacija zuba. Zbog toga su naše ordinacije popularne za dentalni turizam.

Imajući u vidu da se u inostranstvu za isti kvalitet plaća od 7.000-15.000€ po vilici, jasno je da je All on 4 cena u Srbiji pristupačna svima.

Jednom postavljeni implantati se ne menjaju, a zuba proteza se pravi kao najkvalitetnija imitacija prirodnih zuba pa nema potrebe za korekcijama i daljim ulaganjem.

Šta čini Stomatološku Ordinaciju idealnom za ugradnju implantata?

Najbolje stomatološke ordinacije donose svetski priznate tehnike koje se izvode u odgovarajućim uslovima i pod povoljnim cenama. Jedna od njih je i All on 4 tehnika.

Profesionalne i stručne ordinacije zapošljavaju stručne stomatologe i osoblje koje može da izvede čak i najkomplikovanije stomatološke procedure. Konstantne obuke, usavršavanje i iskustvo u radu su neophodni za pravilnu negu zuba na svakom koraku.

Stručnost lekara treba da prati i vrhunski opremljena stomatološka ordinacija sa savremenim uređajima i materijalima koji će doneti najbolje i rezultate intervencija čak i one koje se izvode u totalnoj anesteziji i dugo traju.

Na kraju, ali ne manje važna je i ljubaznost i opšti utisak o stručnosti osoblja pa pacijenti i to uzimaju u obzir pri odabiru svoje zubarske ordinacije.

Nedostatak zuba se može rešiti pojedinačnom ugradnjom implantata, a kada postoji potpuna krezubost, All on 4 i All on 6 metode su najbolji izbor.

Iako su nešto skuplje, donose trajne rezultate i potpuno prirodan osećaj žvakanja pa pacijenti praktično zaborave da nemaju svoje zube. 

Važno je posetiti stomatologa na vreme i na pravi način brinuti o svom zdravlju. Jedan od načina je potpuna nadoknada nedostajućih zuba u vilici uz pomoć All on 4 metode.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *