Ispratite veseli staru godinu

 Nova godina nam se polako približava, a sa njom i euforija i praznična groznica. Novogodišnji i božićni praznici su idealni periodi zbližavanja i razmišljanja o poklonima za svoje najmilije. Osim planiranja iznenađenja za svoje najbliže, uglavnom se u ovom periodu prisetimo svega lepog što nam se dogodilo tokom protekle godine, ali i svojih ciljeva i planova koje želimo da ostvarmo u predstojećem periodu i kojima težimo. 

Kako se Nova godina bliži, osećaj blagosti, harmonije i uzbuđenja oko porodičnih okupljanja raste, a sećanja nas vraćaju u detinjstvo kada smo bili bezbrižni, pravili male nestašluke, igrali se, smejali i pevali. Sada kada smo dovoljno odrasli i kada preuzimamo ulogu u organizaciji i okupljanju ljudi koje volimo, shvatamo da su Nova godina i Božić i dalje magični, a tu magiju mi prenosimo na svoju decu i dom. Kako bi tom osećaju euforije i prazničnosti dali pravu smisao, a svojoj deci priuštili detinjstvo koje će pamtiti, trebalo bi razmisliti i o dekoraciji doma.

Živite život kao iz bajke uz pomoć dekoracija za Novu godinu

Pretpraznični period je možda i najlepši period pred Novu godinu, kada razmišljamo, pravimo planove i trudimo se da dočaramo čarobne momente i dovedemo osećaj sreće do savršenstva. Zato je dekoracija za Novu godinu neizostavna, kako bi naš dom odisao prazničnim duhom. 

Tada pronalazimo razne dekorativne predmete, od staklenih kugli različitih dezena i veličina, ukrasa u vidu irvasa, deda mraza, ukrasnih tanjira i sveća pomoću kojih možemo pojačati romantičnu atmosferu, kao i mnogih drugih predmeta, koji će vam pomoći prilikom uređenja enterijera. Posebnu draž imaju ukrasi koje sami pravite ili zajedno sa svojom decom, jer će ona imati veliku sentimentalnu vrednost. Ukoliko su vaši mališani raspoloženi da iskažu svoju kreativnost, priuštite im čarobno umetničko popodne, a njihova remek dela ponosno istaknite da ih svi vide. 

Kako dekorisati svoj dom?

Najbitniji simbol novogodišnjih praznika jeste upravo jelka, koja će osvežiti vaš dom i potpuno promeniti izgled vašeg enterijera. Ukoliko imate prostora, ali i finansijskih uslova, nabavite veliku jelku koju ćete postaviti u ugao svog doma ili središnji deo dnevne sobe, koja će biti centar okupljanja tokom dočeka Nove godine. Samo ukrašavanje jelke predstavlja posebni doživljaj kako za decu, tako i za odrasle, a zajednički trenuci provedeni u porodičnim okruženju su neprocenjivi.

Još jedan efektan detalj koji dopunjuje praznično raspoloženje je svakako novogodišnja rasveta, u vidu svećica, lampica različitih boja ili čitavih paleta svetiljki kojima ćete čarobno veče učiniti još čarobnijom. Rasvetu možete postaviti na jelku, ali i bilo gde u kući ili stanu, gde vam odgovara. Ona nije nužno rezervisana samo za enterijer, već i za spoljašnje ukrašavanje. Ukoliko ste u prilici, osvetlite vaše terase, fasade i dvorišta i time doprinesite euforiji novogodišnjeg dočeka. 

Prozore takođe možete ukrasiti različitim motivima ili pak, uz pomoć spreja nacrtati portret deda mraza, irvasa ili zimskih pahulja.

Trpezarijski sto je mesto okupljanja porodice i na njega bi trebalo posebno obratiti pažnju. Nabavite crveni stolnjak, koji će asocirati na radost,a na njega postavite grančice četinara ukrašene dekorativnim biserima.  

Poklone koje ste kupili postavite ispod jelke veče pred Novu godinu, posmatrajte osmehe vaših najmilijih i uživajte u trenucima zbog kojih vredi živeti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *