Kako izlečiti neuhranjenost?

Pothranjenost ili malnutricija je poremećaj koji nastaje usled nepravilne ishrane koja vodi do nedostatka energije za pravilno funkcionisanje organizma. Poremećaj može nastati usled fizičkih ili psihičkih problema u organizmu, a kao rezultat dolazi do razvoja brojnih problema. Imunitet opada, a sa njim dolazi do češćeg razbolevanja. Uz to i krvna slika slabi, organi ne obavljaju svoje funkcije, slabe srce i pluća.

Kako izlečiti ovo opasno stanje?

Rano prepoznavanje problema

Svaki gubitak kilograma koji je ispod očekivanog, gubitak apetita, gubitak energije i promene u organizmu su znak za uzbunu. 

Ne treba čekati da se problemi razviju već je dobro odmah započeti sa suplementima da bi se podigao unos neophodnih vitamina i minerala. Kvalitetni dodaci ishrani poput Nutridrink preparata mogu da koriste i zdrave osobe, ali je posebno koncipiran za lečenje stanja koja su povezana sa pothranjenošću.

Osim gubitka energije, kao prvog simptoma da se ide ka neuhranjenosti, je gubitak kilograma, pad indeksa telesne mase, fizičke manifestacije mršavljenja: opadanje kose, lošiji kvalitet kose, kože i noktiju. Lakše se prave modrice, a javiće se i problem sa kostima.

Sam poremećaj ishrane je dovoljan signal da će doći do problema, a svaka dodatna manifestacija je znak da organizam trpi sve veću štetu.

Raznovrsna ishrana

Jedan od najčešćih uzroka za nastanak pothranjenosti je to što je ishrana loša i u maloj količini. 

Pravilna ishrana može da obezbedi najbolji izvor vitamina i minerala pa je važno da obroci sadrže prave kombinacije za najbolji rezultat. Zdrave namernice – voće i povrće, žitarice uz izbacivanje prerađenih šećera i masne pržene hrane će omogućiti lakše varenje i pravilno vraćanje energije telu.

Tri obroka i 2 užine su jako važne i mogu pomoći da ishrana bude raznovrsna, a da je količinski nema mnogo. Ako je problem u začetku uvodi se visokokalorična hrana, sokovi, suvo voće i odmor nakon jela. Tada se mnogo više radi na psihološkom podsticanju apetita pa hrana mora biti atraktivna i izgledom, ali i ukusom.

Veći problem nastaje kada je neuhranjenost prešla u teži oblik, gutanje otežano, kada se odbija hrana uz gubitak apetita što je često kod dece. Tada tečna hrana može biti jedino rešenje za  vraćanje energije i zaustavljanje neuhranjenosti.

Nutridrink – Visokokalorična tečna hrana

Nutridrink je energetska tečna hrana koja se može koristiti i kao dodatak ishrani, ali i kao jedini izvor hrane ako nije moguće uneti hranu u drugom obliku. Napitak je bogat proteinima, ugljenim hidratima, biljnim mastima, masnim kiselinama koje čine da se u organizam unese 2.000 kcal najvrednijih minerala, vitamina i oligoelemenata.

Ovakva vrsta suplemenata odgovara i deci i odraslima, a proizvođač se postarao da ukus bude prijatan pa su na raspolaganju jagoda, vanila i čokolada. Postoji čak i linija koja odgovara deci od godinu dana NutriniDrink koja pomaže i najmanjim bebama da prebrode trenutne poteškoće i razvijaju se pravilno.

Put ka izlečenju malnutricije je postepen i zahteva vreme. Pravilno dijagnostikovanje problema je početak, a onda se uključuju lekari sa pravilnim izborom hrane i dodataka ishrani.

Tečna hrana koja ima optimalan sastav prilagođen ovom problemu je odličan način za unos neophodnih kalorija u organizam. Na sajtu KibidShop pronađite sve ukuse Nutridrink energetske hrane i zadovoljite dnevne potrebe za vitaminima, i vas i vaše dece!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *