Izaberite prave tapete za poslovni prostor

Tapete su se tradicionalano koristile za ulepšavanje prostorija u domovima, još od kraja XIX veka do danas. Pored stambenih jedinica, tapete odlično služe i za uređenje različitih poslovnih prostora.

Dobrim izborom tapeta, vaša kancelarija, salon za lepotu ili restoran dobiće novu dimenziju, koja će vašim klijentima ostati u sećanju. Tapete kao deo enterijera daju lični pečat i osobenost prostoru, koji tako može postati posećeniji i popularniji. Tapete za poslovni prostor moraju biti pažljivo odabrane i vrhunskog kvaliteta.

Tapete za ugostiteljske objekte

Dobri restorani i kafići su osobeni po svom enterijeru i upravo je to razlog zašto se gosti rado vraćaju. Prijatan enterijer ugostiteljskog objekta utiče na atmosferu koja u njemu vlada, na dominantna raspoloženja gostiju i posluge. Lep i jednostavan način da restoran dobije prijatniju atmosferu je da se na svim ili samo na nekim zidovima zalepe tapete.

Tapete koje se koriste u luksuznim ugostiteljskim objektima su uglavnom u baroknom stilu ili sa minimalističkim apstraktnim obrascem. Ali to nije pravilo. U zavisnosti od enterijera mogu se koristiti i cvetne tapete, kao i one na pruge. Tapete u restoranima deluju toplo i odaju atmosferu gostoprimstva.  Ukoliko želite da enterijer svog lokala dopunite tapetama, a niste sigurni šta bi se najbolje uklopilo, potražite savet arhitekte ili dizajnera enterijera.

Tapete na zidovima kancelarija

Kancelarija je prostorija u kojoj najveći broj ljudi provodi bar trećinu svog dana. Dakle nije zanemarljivo vreme ljudskog života provedeno u najčešće hladnom ambijentu, što utiče na raspoloženje i međuljudske odnose. Obično beli kancelarijski zidovi mogu postati i vrlo privlačni i topli na pogled, ukoliko se odlučite da ih osvežite tapetama.

Za kancelariske zidove se najčešće koriste jednobojne tapete, tapete na pruge ili one sa apstraktnim motivima. Interesantne apstrakcije na tapetama bude kreativnost kod zaposlenih, dok pruge više asociraju na poštovanje pravila i kompanijskog ustrojstva. Nije retkost da se u kancelarijama nađu tapete koje imaju izgled zida od cigala ili kamena.

Takve tapete se obično nalaze na samo jednom zidu koji nije zauzet kancelarijskim nameštajem. Tapete u kancelariji su pogodne i zbog lakšeg održavanja prostorije jer se na njima manje vidi prljanje nego na belim zidovima, a mogu i da se čiste vlažnom krpom.

Prodajni saloni i butici

Butici ekskluzivne garderobe, obuće, nakita i sličnih stvari zahtevaju i dobro uređen enterijer. Ukoliko je roba namenjena pretežno ženama, enterijer se oprema tako da im razgledanje i kupovina budu vrlo prijatni, sa dezenima bliskim ženama.

Prodajni ambijent je najpogodnije dekorisati cvetnim tapetama u pastelnim tonovima, koji podižu raspoloženje. Ukoliko se radi o robi koja je izrazito ekskluzivna i prestižna, pogodno je birati tapete u baroknom stilu sa ornamentima u jačim bojama kao što su bordo, zlatna i braon. Takve tapete asociraju na luksuz kao stil života, što utiče i na prodaju.

Tapete mogu imati posebno bitnu ulogu u opremanju kozmetičkih i frizerskih salona, naročito u delu gde klijenti čekaju na svoj red za usluge. Tapete od flisa deluju nežno i prijemčivo, a postoje u velikom broju dezena sa motivima koji pristaju ženskim temama. U pitanju su najčešće stilizovani cvetovi u zlatnoj, crvenoj, srebrnoj i bordo boji ili u beloj boji na crnoj podlozi.

Dobar izbor tapeta za vaš lokal je od velikog značaja za prosperitet posla. Portal tapete-beograd.rs vam nudi širok izbor tapeta od flisa vrhunskog kvaliteta, proizvedenih u Nemačkoj. Na raspolaganju su vam ljubazni prodavci koji će vam pomoći oko izbora i uputiti vas u detalje oko lepljenja i održavanja tapeta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *