Jednodnevni izleti – savršeno rešenje za vaš mini odmor

Iskoristite vikend na najbolji mogući način tako što ćete sa porodicom otići na izlet i na taj način pobeći od svakodnevne rutine. Jednodnevni izleti su idealno rešenje, jer za organizovanje ove vrste izleta ne morate da čekate dugo da biste ga realizovali, već iskoristite sledeći vikend i odlučite se za jednu od prelepih mesta kojih u Srbiji ima zaista puno.

Prednost jednodnevnih izleta je i u tome što ne iziskuju previše troškova, dakle jeftiniji su način putovanja jer ne morate da plaćate izvesne stvari poput smeštaja, a piće i hranu možete poneti sa sobom i tom prilikom uštedeti dosta. Izdvajavamo vam par destinacija kojim nećete moći odoleti, a idealni su kada su u pitanju jednodnevni izleti.

Palić

Mesto Palić nalazi se na severu Srbije, na oko 7 kilometara od Subotice. Poznato je izletište, lečilište  i jezero i sve je popularnija turistička destinacija kako domaćih tako i stranih turista. Jezero Palić je jedno od najomiljenijih izletišta i za njega se vezuju razne legende. Tako jedna legenda kaže da je jezero zapravo stvoreno od suza pastira Pavla koji je tu napajao svoju stoku, dok druga legenda pak govori o Palićkom jezeru kao ostatku Panonskog mora. Jezero je do dubine 2 metra i izrazito je zelene boje zbog velikog broja algi. Čistog vazduha ima u izobilju, pa je mesto Palić idealno za šetnju. Pored zelenila i lekovite vode Palić poseduje predivan zoološki vrt, prelepo šetalište pored jezera, razne vile, restorane, termalne bazene, vodotoranj, muški i ženski štrand…

Avala

Jedno od omiljenih beogradskih izletišta jeste upravo Avala. U pitanju je niska planina koja se nalazi 16.5 kilometara južno od Beograda. Proglašena je od strane Skupštine grada Beograda zaštićenim prirodnim dobrom. Avala iako niska planina odlikuje velikom raznovrsnošću biljnog i životinjskog sveta. Na Avali se nalaze brojni spomenici vezani za istoriju srpskog naroda, tu je spomenik Neznanom junaku, spomenik Vasi Čarapiću i poginuloj ruskoj vojnoj delegaciji. Na nižem vrhu Avale izgrađena je 1965. godine, najveća građevina u tadašnjoj Jugoslaviji – Avalski toranj, koji je srušen u bombardovanju NATO snaga 29. aprila 1999. Godine. Avalski toranj obnovljen je 21. Aprila 2010. Godine i izgleda baš kao i prvobitni samo za 1 metar viši.

Zlatibor

Planina Zlatibor odlično je mesto za opuštanje sa svojim najbližima. Poznat je turistički centar i klimatsko lečilište u Srbiji. Pruža se pravcem severozapad-jugoistok, a najviši vrh je Tornik (1496 m). Zlatibor obiluje izuzetnim lepotama, prijatnom klimom i bujnim pašnjacima i idealno je mesto za izlet kako u letnjim tako i u zimskim danima.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *