NEKA TVOJ IZBOR ZA NEZABORAVAN ODMOR BUDE LETOVANJE NA KRITU

Tražeći mesto za odmor, uvek stremimo lokacijama koja nismo posetili, u želji da iskusimo nešto novo. Ili se ponovo posećujemo one koje su nas očarale. Letovanje na Kritu omogućiće nam da upoznamo ovo čarobno ostrvo i da ono bude destinacija koja oduševljava ili kojoj se vraćamo.

NAJVEĆE OSTRVO GRČKE

Sasvim na jugu Sredozemnog mora, kao najveće u svojoj državi, u tački gde se spajaju kulture i civilizacije Evrope, Azije i Afrike nalazi se ostrvo Krit. Ono je čuveno po tragovima antičkih civilizacija, pre svega Minojskoj, veličanstvenim arheološkim nalazištima i gradovima koji svedoče o bogatoj istoriji, kao što je, na primer, Knosos. Takođe, i u savremenim gradovima oseća se uticaj i trag više kultura i civilizacija, koje u sadejstvu čine ovu lokaciju jedinstvenom.

Osim što je čuvar tajni prošlosti, zbog geografskog položaja ostrvo odlikuje fantastična priroda, gde se nad priobalnim mestima nadvijaju planine, a zelenilo drveća spaja sa vodom boje tirkiza i fantastičnim plažama. Letovanje na Kritu pruža veličanstveni doživljaj spoja mediteranske prirode, dugih i toplih perioda godine, blagodetnih pejzaža, sa, sa druge strane, bogatom kutlurnom i istorijskom baštinom. Celokupan doživljaj upotpunjuju i gradovi, od kojih su neki od poznatijih Iraklion, Restimno i Hanja, vrlo važni turistički centri, a u kojim se nalaze mnogi sadržaji, od kafića, restorana, hotela, pijaca, pa sve do crkava i tvrđava.

ODMOR PO SVAČIJOJ MERI

Zbor šarolike ponude na ostrvu, letovanje na Kritu pogodno je baš za svakoga. Naime, na njemu možemo dobiti sve što želimo, i mirne plaže na kojima uživamo, fantastično, čisto i toplo more, uz koje možemo da se opuštamo i uživamo sunčajući se i plivajući, jedreći. Sa druge strane, tu su i mnogobrojne planine, i uopšte bogata priroda koja nam može omogućiti brojna iskustva, tako da nam neće manjkati ni aktivnog odmora ako ga želimo.

Zbog živih gradova, barova i taverni, muzike koja je živa, kao i atraktivnosti mesta, ovde ćete provesti najlepši godišnji odmor. Kad je u pitanju letovanje na Kritu iskustva pokazuju da je ovo mesto privlačno i mladima koji su željni provoda. Takođe, ovde postoji dovoljan broj mesta i plaža da svako može pronaći i mirno mesto, ako je baš to po njegovoj meri, tako da je idealno i za porodice sa malom decom i parove koji samo žele da u miru i tišini uživaju u svojoj ljubavi na ovom veličanstvenom mestu.

ORGANIZACIJA PUTOVANJA

Iako mnogi letovanje na Kritu organizuju u sopstvenoj režiji, gotovo sve turističke organizacije imaju ovu destinaciju u ponudi – ona je vrlo tražena i atkraktivna. S obzirom na geografsku lokaciju, ovo ostrvo podesno je za odmor ne samo leti, već i krajem proleća i početkom jeseni – topli dani traju gotovo pola godine. Štaviše, letovanje na Kritu uvek je među glavnim preporukama agencija, blogova i časopisa koji se bave putovanjima, a hvali ga i na hiljade posetilaca. Gotovo se uvek mogu naći povoljni aranžmani, koji obuhvataju let avionom, smeštaj u hotelu ili apartmanu, pun ili polupansion.

Takođe, tokom boravka, možete iznajmiti automobil ili uplatiti neki od fakultativnih izleta. Sasvim sigurno, kako god da se organizujete, letovanje na Kritu ostaće vam zauvek u sećanju – kao jedno od najlepših i verovatno ćete ga ponoviti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *