Sve što treba da znate o putovanju u Kinu

 

Organizacija bilo kojeg putovanja nije lak zadatak. Ali s obzirom da živimo u vremenu kada nam je more informacija dostupno putem interneta, ali i saveta, onda se čini da je ovaj posao mnogo lakši.

Tome treba dodati i činjenicu da postoji dosta turističkih agencija koje daju proverene informacije i ogranizuju celokupno putovanje umesto vas.

Destinacija koja predstavlja magnet za avanturiste i ljude željne nesvakidašnjeg iskustva jeste putovanje u NR Kinu, najmnogoljudniju zemlju na svetu i jednu od najvećih. Bilo da se radi o poslovnom putovanju, odmoru ili turističkom obilasku – utisci će biti fenomenalni.

A on skoro je obnovljena i avio-linija između ove zemlje i Srbije i omogućeni su dikretni letovi za Kinu.

Da li postoji let za Kinu iz Srbije?

Kada govorimo o našoj zemlji treba na početku napomenuti da je tokom 2017. i 2018. godine postojala direktna linija između Beograda i Pekinga, koja je u julu mesecu 2022. godine obnovljena. Time se stekla mogućnost za direktan leti za Kinu, tačnije Peking.

Ovo ujedno Srbiju svrstava u jedinu državu u regionu koja ima direktan let na ovoj relaciji.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da postoje razne ponude drugih avio kompanija koje imaju svoje letove za Kinu preko naše zemlje, ali sa presedanjem. Jednostavnim ukucavanjem na internet pretrazi ,,let za Kinu“ izaći će vam lista avio kompanija i njihovih ponuda za ovu relaciju. Tu možete videti datume i cene povratih karata i upotrediti ponude.

Ako odučite da svoje putovanje organizujete preko turističke agencije onda ne treba da razmišljate o prevozu i rezervaciji avionske karte jer će oni to automatski uraditi kada se za to putovanje prijavite.

Ponude turističkih agencija

S obzirom da se  radi o dalekoj destinaciji, ponude turističkih agenciju nisu tako brojne kao za neke bliže lokacije. Avantura poput ove na Dalekom Istoku traje u proseku petnaestak dana i predstavlja pravi prozor u jedan nov i nepoznat svet.

Aranžmani mogu biti različiti, te je potrebno razmotriti i pregledati detaljno sve ponude koje su aktuelne na tržištu. Tu spada plan i program puta, datumi putovanja, vrste smeštaja, šta je sve uračunato u cenu, da li ima fakultativnih izleta, šta je potrebno doplatiti i tome slično.

Ono što je još prednost turističkih agencija je upućenost u sve aktuelnosti, ali i mogućnost ostvarivanja dodatnih popusta rezervacijom First Minut ponude.

Za ovako daleke destinacije potrebno je da se na vreme rezerviše mesto zbog specifičnih uslova organizacije putovanja, ali i blagovremenog rezervisanja leta za Kinu i avionske karte.

Značajni istorijski i geografski podaci

Zemlja koja hipnotiše svojom jedinstvenom kulturom i koja je jedna od najstarijih civlizacija koja u kontinuitetu postoji. Treća je zemlja po veličini u svetu i najmnogoljudnija je. Ima karakterističnu kulturu i tradiciju koje su formirale društvo sa izuzetno jakim sistemom vrednosti i filozofijom koja dosta dugo traje.

Bogata je mnogobronjim prirodnim resursima i odlikuju je različiti tipovi terena i predela što znači da je reljef raznovrstan. Predstavlja izvor kamenog uglja, prirodnog gasa i nafte.

Najviši planinski vrh na svetu nalazi se upravo u Kini i to je čuveni Mont Everest sa visinom topografskog vrha od neverovatnih 8.848 m iznad nivoa mora.

Poznat je izvoznik prehrambenih proizvoda, mašina i saobraćajnih sredstava, ali i tekstila.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *