Kada je vreme za zamenu sobnih vrata?

Kad je pravo vreme za zamenu sobnih vrata? Odgovor zavisi od nas, pravo vreme je onda kada nama odgovara, kad god da je to – u proleće, na leto, u jesen, pa može i zimi. Možda Vas muka natera da morate hitno da ih zamenite, pa ne možete da čekate idealne uslove. Nekada se govorilo da zima nije pogodna za takve poslove, medjutim, proizvodnja i ugradnja je toliko napredovala, da je veoma jednostavno, čak i u zimskim uslovima, za nekoliko sati zameniti celokupnu stolariju u stanu ili kući.

Ukoliko u kući imate sobna vrata starija od pet ili deset godina, onda treba da razmišljate i planirate njihovu zamenu. Mada, zamena u mnogome zavisi od njihovog kvaliteta, ako ste uložili u kvalitet, onda će to ulaganje doći na naplatu i sigurno Vam odložiti zamenu sobnih vrata za još koju godinu. Iako u renoviranju zamena sobnih vrata treba da bude na samom vrhu prioriteta, ne treba žuriti sa tim, preporuka je da se ostavi za kraj renoviranja, kada definitivno znate raspored boja, dezena i nameštaja u renoviranom stanu, onda prema tome birate vrata za sobe, koja će se uklopiti u konačno dizajnersko rešenje Vašeg doma.

Kad tražimo sobna vrata, akcija i popust je preduslov da se odlučimo

Ubrzani razvoj tehnologije sve više je prisutan u svim sferama života, posebno industriji i proizvodnji gde pokazuje značajne rezultate u svim oblastima, pa i u proizvodnji sobnih vrata koja po kvalitetu i dizajnu nadmašuju ranije modele. Savremeni modeli sobnih vrata se savršeno uklapaju u enterijer različitih stanova, zato je za njih zainteresovan sve veći broj kupaca kojima su, kada biraju sobna vrata, akcija je često odlučujući preduslov za izbor. Salonima u kojima se predaju sobna vrata akcije su marketinški potez da se približe kupcima, kojima odredjeni proizvod nije interesantan, zato što ne poznaju dovoljno njegove karakteristike ili ih, jednostavno, ne privlači postojeća cena. Ne mora da važi pravilo da su na akciji sobna vrata loša po kvalitetu, često prodavci snize cene kvalitetnih proizvoda, kako bi kvalitet približili potrošačima i privukli ih da kupe ono što nisu planirali, najčešće u vreme sezonskih velikih poslova renoviranja. Mada, često akcije budu i van sezone renoviranja, kada je reč o kupovini i zameni sobnih vrata, najpogodnije vreme za kupovinu i zamenu zavisi od samih kupaca, kad oni odluče, tad je najbolje vreme.

Sobna vrata domaće proizvodnje

Mnogima su, kada kupuju sobna vrata akcija i cena odlučujući faktori, oni znaju ono što mnogi ne znaju, da sobna vrata domaće proizvodnje mogu biti mnogo povoljnija od sobnih vrata iz uvoza, a da su podjednako dobrog kvaliteta. Jedini razlog razlike u ceni je što se naša vrata prave u domaćim radionicama, pa to mnogo umanjuje troškove proizvodnje, prvenstveno zbog kvalitetnog, a povoljnijeg materijala i vrlo povoljne radne snage. Sobna vrata su izrađena od materijala koje čuvaju životnu sredinu i nisu toksični. Nekada su sobna vrata iz uvoza bila atraktivnija po dizajnu, medjutim, danas se naši proizvodjači trude da prave vrata ugledajući se na dizajne inostranih poznatih firmi. Uglavnom je to uočljivo u sferi izbora boja i ukrasa, pa se sve češće na našem tržištu nalaze sobna vrata jakih, neobičnih boja, ukrašena zanimljivim metalnim ukrasima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *