Kako da izaberete prava kolica za bebe?

Dok ponosno čekate bebu, opremate njenu sobu, potrebno je i da pažljivo razmislite kako da dobro izaberete svu prateću opremu, koja vam je neophodna od samog rođenja bebe. Iako na tržištu postoje mnogobrojne varijante bebi opreme, nije lako doneti pravi izbor. Pa pored toga što je neophodno da bebici izaberete savršen i udoban krevet, potrebno je da izaberete i najbolja kolica za bebe, s obzirom na to da će u njima, u nekim trenucima, provesti najviše vremena.

Upravo sada, mi vam donosimo nekoliko ključnih saveta za pravi odabir kolica za bebe, kako bi vaš izbor na kraju bio ispravan.

Težina kolica za bebe

Težinu kolica naveli smo kao prvu stavku, jer smatramo da je najvažnjia. Iako se mnogi neće složiti sa ovim, težina kolica je upravo ono što vas može naterati na kajanje prilikom pogrešnog izbora. Iako nam je svima estetika vrlo važna, posebno kada su u pitanju naši najmlađi, verujte nam da u ovom slučaju estetika ne sme da igra važniju ulogu od kilograma kolica za bebe. Prosečna težina kolica za bebe iznosi oko 11-13 kg. Sve ispod navedene kilaže smatra se lakšim kolicima za bebe, i tu uglavnom spadaju lagana letnja ili kišobran kolica. Sve preko toga spada u „tešku kategoriju“, ma koliko luksuzno izgledalo. Verujte nam da dok silazite niz stepenice, noseći teška kolica, zajedno sa bebom u njima, nećete izgledati ni malo slatkasto, niti ćete se tako osećati. Ovo, naravno ne važi za one koje će u svakom trenutku imati sigurnu pomoć oko transporta. Stoga, ukoliko imate priliku za kupovinom i možete da izaberete, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za standardna kolica prosečne težine.

Sklapanje

Kao i prethodna činjenica, sklapanje kolica je vrlo važna karakteristika kolica, pa iz sasvim logičnog razloga zauizima drugu poziciju. Prilikom kupovine kolica, u samoj radnji, predlažemo vam da sami probate da sklopite ili rasklopite kolica, i osetite koliko je to jednostavno ili nije. Ukoliko samo stojite sa strane, posmatrajući prodavca, nećete znati šta vas tačno čeka za narednih par meseci. Kolica za bebe se obično sklapaju na dva načina, na preklapanje ili kao kišobran kolica. Ova druga varijanta je sigurno lakša, ali je skoro pa nemoguće pronaći standardna kolica koja se na ovaj način sklapaju. Jedna od takvih jesu Inglesina trilogy, koja se mogu koristiti i kao kišobran i standardna varijanta. Sa druge strane, ukoliko baš želite standardna kolica, svakako se opobajte u sklapanju, jer i tu postoje razlike. Kod nekih kolica, potrebno je skinuti sedište, točkiće, sklopiti tendu itd., dok su neka manje zahtevna. Važno je da prilikom izbora razmislite, gde ćete za vreme sklapanja i rasklapanja ostaviti vašu bebu.

Naslon kolica

Ovo je poslednja važna stavka prilikom izbora kolica za bebe. Nakon što se uverite da ste izabrali prava kolica za vašu bebu, vodeći se sadržajem iz prethodne dve stavke, na red dolazi naslon. Kod pojedinh kolica jednostavno nećete imati izbor, jer je naslon fiksiran u jedan položaj, i to se obično dešava kod kišobran kolica. Iz tog razloga, kišobran kolica su predviđena za bebe koje mogu samostalno da sede. Kod ostalih kolica, naslon se može podizati ili spuštati i podešavati u više tačaka pod različitim uglovima. Kolica sa podesivim naslonima važna su i praktična roditeljima koji kupuju samo kolica, bez korpe, tako da mogu naslon spustiti u potpuno ravan položaj koji je pogodan sa bebu koja samo leži. Kasnije, naslon se može podići u polusedeći i sedeći položaj, nakon što beba dostigne određenu zrelost.

Iako možete pronaći još puno smernica za kupovinu kolica za bebe, uz ova tri saveta imaćete jasnu sliku o glavnim karakteristikama kolica, njhovim pogodnostima i manama, dok dezen, suncobran i navlaku možete izabrati i sami.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *