Kako da izaberete savršenu stolicu za hranjenje za svog mališana?

Imate bebca koji uskoro puni šest meseci, pri tom ste već krenuli sa davanjem čvrste hrane. Sada je idealno vreme da, ukoliko to do sada niste uradili, razmislite da vam se na listi za kupovinu nađe i stolica za hranjenje. Reč je vrlo praktičnoj i funkcionalnoj stvari koja će vam dosta olakšati, ali i skratiti vreme pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. 

Danas od dečije opreme na tržištu možete pronaći zaista sve i svašta. Od kolevki za bebe koje veoma liče na one iz ranijih vremena, do kolica 5 u 1 koja imaju dodatnu propratnu opremu, veoma zanimljivih ogradica i dr. Slična je situacija i sa hranilicima. U dečijim prodavnicama, ali i u bolje snabdevenim knjižarama danas možete pronaći najrazličitije modele stolica za hranjenje. 

S obzirom da se radi o ne tako jeftinoj investiciji, poželjno bi bilo da dobro razmislite koju ćete kupiti kako bi bili zadovoljni i vi, ali i vaša beba. 

 

Na šta biste trebali da obratite pažnju pri kupovini stolice za hranjenje?

Hranilice se ne mogu svrstati samo u običan komad nameštaja. Poželjno bi bilo da prilikom njenog izbora obratite posebnu pažnju. Vrlo je važno da vam fokus bude na one vrste koje će vašem detetu obezbediti udobnost ali i sigurnost prilikom hranjenja. 

Kao što napomenusmo u samom tekstu, ponuda je zaista šarenolika. Od klasičnih drvenih do plastičnih hranilica, različitih dezena i dimenzija. Sigurno na vam na umu stoji pitanje „kako izabrati najbolju“?

 

Pri odabiru stolice za hranjenje vodite računa za koji uzrast deteta je kupujete

Trebali biste da znate da danas za decu postoje hranilice od šest meseci uzrasta pa sve do dve godine. U zavisnosti od toga koliko vaša beba trenutno ima meseci, zavisiće i sam odabir. 

Među popularnijim hranilicama su svakako one koje se mogu podešavati, tj. transformisati. Njih na primer možete koristiti za sve uzraste. Zbog toga ova vrsta stolica za hranjenje spada u najprodavanije. Ipak, one su po svojoj prirodi vrlo kabaste i teške što znači da će vam zauzeti dosta slobodnog prostora u kuhinji. U slučaju da vam je kuhinja mala, savetujemo vas da je prebacite u neku veću prostoriju. 

 

Kakve sve vrste hranilica za bebe danas postoje?

Iznenadićete se odgovorom. Ako se malo detaljnije raspitate, videćete da je postoji ogroman izbor u zavisnosti od same namene hranilice za bebe. Tako na primer imate klasičnu stolicu koja isključivo služi za hranjenje deteta u stanu, dok sa druge strane postoje i stolice koje su idealne za sve vrste putovanja, od onih kraćih do onih dužih. Hranilice za bebe koje su posebno dizajnirane za put su napravljene od konstrukcije koja omogućava njihovo pričvršćivanje za bilo koju stolicu koja ima naslon. 

Portabl hranilice su na primer odlične za manje prostorije. One ne zauzimaju mnogo mesta i vrlo su lagane, za razliku od klasičnih koje su teške i kabaste. Ipak, sa njima biste trebali da budete oprezni i da se striktno pridržavate uputstva za upotrebu. S obzirom da se najčešće radi o hranilicama koje deca mogu koristiti sve dok ne budu imali 15 kg, vodite računa ukoliko vaše se vaše dete uskoro približava toj kilaži. Tada biste već možda trebali da razmislite o kupovini nove. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *