Položite teorijski deo vozačkog ispita iz prve!

 

Završetak obuke i izlazak na teorijski deo ispita za vozačku dozvolu je svima stresan. Dosta truda je uloženo u vožnju časova i učenje pa bi svako voleo da i na testovima osvoji dovoljan broj poena i pređe i taj korak ka dozvoli.

U tekstu ćemo navesti neke od smernica kako se pravilno uči i pristupa teorijskom delu ispita pa da imate više šansi za osvajanje što većeg broja bodova. Nastavite sa čitanjem.

Na početku: nekoliko informacija o proceduri polaganja

Po važećem zakonu testovi za vožnju se polažu na računarima u auto-školama. Za prolazak bi trebalo da imate 85% tačnih odgovora

Ispit traje 45 minuta i vremena je sasvim dovoljno da se svakom pitanju pažljivo pristupi i razmisli o odgovoru. 

Pre testiranja komisija će jasno naznačiti šta je dozvoljeno, a šta ne tokom testiranja pa poštujte procedure koje su vam objasnili.

Testovi za vožnju nisu komplikovani

Polaznici koji polažu prvi put su vrlo često uplašeni gradivom koje obuhvataju testovi za vožnju. Sve se čini nepoznatim, pa čak i one situacije koje ste prošli u vožnji.

Ipak, trebalo bi da znate da se u testovima nalazi samo ono što će vam zaista i trebati u vožnji i na taj način treba da posmatrate testiranje – kao nešto što trebate znati i da vam može zatrebati u vožnji.

Kako da lako savladate gradivo?

 

  1. Nisu bez razloga propisani teorijski časovi kao i obaveza njihovog pohađanja. Budite koncentrisani tokom predavanja i sigurno će vam dosta stvari biti jasnije. Imaćete i brojna pitanja koja ćete moći da razjasnite još dok ste na časovima i da vam i na ovaj način dosta toga bude lakše da naučite.
  2. Učite postepeno i na vreme, oblast po oblast. Tako ćete logički zaključivati odgovore, a ne da učite „napamet“. Kada prelistate ponuđena pitanja koja sadrže testovi za vožnju uvek će vam se činiti da dosta toga ne znate, ali učenjem sa razumevanjem kada dođe vaš trenutak polaganja će vam pokazati da ste mnogo toga naučili.
  3. Pored učenja teorije obavezno vežbajte dosta primera testova za vožnju koje daju auto-škole. Sve imate online što dosta olakšava učenje svuda i u svakom pogodnom trenutku. Na sajtu auto škole Pavlin možete pronaći on line testove za vežbanje.

Dan izlaska na polaganje

Sigurno ćete imati veliku tremu i nervozu. Pokušavaćete da u poslednjem trenutku obnovite gradivo još jednom. To je normalno, to se svakom dešava.

Naš savet bi bio da se spremite na vreme, doručkujete obavezno i trudite se da pozitivno gledate na celu situaciju. Mala trema je poželjna, ali nikako da preraste u parališući strah jer za to nema potrebe.

Sasvim je u redu da se dogodi da ne znate neka pitanja. Pažljivo pročitajte nekoliko puta, ostavite vremena da razmislite i to bi trebalo da bude dovoljno da se setite pravog odgovora. Šta god da se dogodi nije kraj sveta. Ako uspete da položite teoriju i praktični deo ispita, svaka čast. Vi ste onda učesnik u saobraćaju koji sada nema pravo na grešku i zato budite odgovorni i primenite naučeno.

Ako se dogodilo da nemate dovoljan broj bodova pri polaganju, ne očajavajte, to se dešava češće nego što mislite. Obnovite gradivo do sledećeg polaganja i imaćete bolje rezultate jer će trema biti manje prisutna. Srećno!

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *