Kako da vam mobilni telefon traje duže?

U vreme kada, naročito pripadnici mlađe populacije, nastoje da uvek budu u trendu i da imaju najnovije modele mobilnih telefona, sasvim je jasno da postoje i oni ljudi, koji i te kako vode računa o ovim uređajima, te ne vole baš naročito često da ih menjaju. Zapravo se mnogi teško navikavaju na novije ili drugačije modele telefona, pa se trude da vode više računa o onima koje poseduju.

zamena stakla ekrana

Nije zgoreg napomenuti i to da danas postoje različiti načini za zaštitu mobilnih telefona, samo treba izabrati onaj, koji korisniku najviše odgovara i po načinu zaštite i po ceni.

Futrole i maske za mobilne telefone

Treba svakako imati na umu činjenicu da je upravo ekran mobilnog telefona najčešće na meti, zato što u većini slučajeva upravo on prilikom pada strada.

Iako to jeste tako u većini slučajeva, čini se da mnogi korisnici baš i ne razmišljaju u tom pravcu, pa se onda najčešće odlučuju za kupovinu maski ili futrola, kao vida zaštite.

Činjenica je da, naročito futrole pomažu u zaštiti ovakvih uređaja, ali je isto tako i činjenica da oni ne mogu u velikoj meri zaštititi ekran, kao najosetljiviji deo gotovo svakog mobilnog telefona. Istini za volju, u ovoj varijanti je bolja opcija odlučiti se za futrole na preklop, jer se one čine kao bolji vid zaštite. Ali ipak, ukoliko ne koristite foliju ili staklo za zaštitu ekrana, vrlo je verovatno da će, uprkos postojanju futrole ili maske, ekran na vašem telefonu prilikom pada biti oštećen. Toga nisu pošteđeni ni najnoviji modeli mobilnih telefona, jer je staklo jednostavno materijal koji je osetljiv na mehaničke udarce. Zbog toga je zamena stakla ekrana na iPhone 11, kao i na drugim najsavremenijim modelima, čest slučaj u servisima mobilnih telefona.

Svakako da će vam servis mobilnog telefona u tom slučaju naglasiti da je potrebna zamena stakla ekrana, odnosno da mora biti zamenjen taj deo, ukoliko želite da telefon i dalje nesmetano koristite.

Folije i stakla za ekran

Ovo je, sasvim sigurno bolja opcija, ukoliko zaista želite da zaštitite u najvećoj mogućoj meri onaj deo vašeg mobilnog telefona, koji je ujedno i najosetljiviji.

Poznat je podatak da prilikom pada u većini slučajeva strada prvo upravo ekran. Međutim, ukoliko koristite ili staklo ili foliju za njegovu zaštitu, na taj način uspevate da ga očuvate od grebanja i lomljave. Naravno da postoje situacije kada je neophodno i da bude izvršena zamena stakla telefona, a to se najčešće događa kada vaš uređaj nezgodno padne na neku čvršću podlogu. U tom slučaju je potrebno da u što kraćem roku kontaktirate izabrani servis mobilnih telefona, kako bi majstori mogli da izvrše procenu i informišu vas o tome da li je neophodno da bude izvršena samo zamena stakla ekrana ili čitav tačskrin, odnosno ekran vašeg telefona.

Nakon svega navedenog je sasvim jasno da ako želite da vaš mobilni telefon dugo traje i bude neoštećen, najbitnije je da ga obezbedite na odgovarajući način, ali i da vodite računa o tome kako ga koristite.

Ukoliko koristite zaštitno staklo ili foliju u kombinaciji sa odgovarajućom futrolom, vrlo je verovatno da će i oštećenje vašeg mobilnog telefona prilikom eventualnog pada biti manje.

A čak i ako se dogodi da vaš telefon bude toliko oštećen i to tako da jednostavno ne možete da ga nesmetano koristite, na raspolaganju su vam servisi za mobilne telefone, koji će se pobrinuti da u što kraćem roku vaš uređaj osposobe za dalje korišćenje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *