Da li je moguća zamena stakla ekrana kod samsung s9 i s9 plus telefona?

Na postavljena pitanja valja odmah odgovoriti, a posebno na ono koje se tiče polomljenog ekrana na telefonu, pa zato odmah je potrebno reći da je zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus telefona moguća, ali pod određenim uslovima. Pre nego dođemo do same zamene, bitno je da znate da koliko god vas možda nerviralo držanje maske na telefonu ili zaštitne folije / stakla, ovo su stvari koje vaš telefon čuvaju prilikom pada i udarca i to je jedini način da pokušate da ih spasete pri eventualnim padovima.

Posebno je važna staklena folija za ekran, jer ona na najbolji način čuva ekran od naprsnuća. Međutim, kod telefona sa zaobljenim ekranom kao što je samsung s9, s9 plus i slični, nemoguće je da ceo ekran bude zaštićen, pa su oni podložniji oštećenjima prilikom pada. A kada do oštećenja dođe, onda je potrebno da uradite sledeće stvari.

 

Naći mobilni servis

I dok se čini da je vrlo lako pronaći mobilni servis koji vrši popravke ove vrste, jer ih ima na svakom koraku, morate da pronađete neki koji je pouzdan i profesionalan, sa dobro obučenim serviserima. Zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus telefona u suprotnom može mnogo da vas košta, a da za taj novca ne dobijete ništa. Često dolazi do prevara, pa tako osobama bude zamenjen ceo ekran, iako to nije potrebno ili im bude stavljeno staklo ekrana nekog starog telefona, a ne novo i slično. Zbog svega toga je važno da pronađete servis koji je u tom i svakom drugom pogledu profesionalan i pouzdan. Ako nemate nekoga da vam preporuči, tražite ovlašćene servise ili gledajte preporuke njihovih korisnika na internetu.

Kada je zamena stakla moguća?

Zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus mobilnih telefona moguća je u slučajevima kada ekran nije dubinski oštećen i kada sve normalno funkcioniše. To znači da je potrebno da vaš telefon, iako slomljenog stakla, može da izvršava sve komande koje mu vi putem tač sistema zadate. Postoji i način na koji se to proverava najbolje kod ovih telefona. Najpre ukucate kod *#0*# i nakon toga odaberete opciju touch. Kada vam se pojave kvadratići svuda po ekranu, potrebno je da svaki dodirnete i ukoliko ekran reaguje na svaki, onda je sve u redu i zamena stakla je moguća. Naravno, postoji i činjenica da crne veće fleke, tačke, govore o oštećenju ekrana, ali najpouzdaniji način za proveru je ovaj opisani.

Zamena stakla ekrana kod samsung s9 i s9 plus telefona traje u proseku jedan dan, što znači da će vaš telefon najverovatnije biti gotov dan nakon što ga odnesete na popravku, ukoliko u servisu nije velika gužva ili red čekanja veći, zbog popravki koje su zatražene od klijenata pre vas. Sama cena zavisi od više faktora, određenih oštećenja, kao i metoda putem kojih se zamena stakla radi, a bitno je da znate da postoji i garancija na samu popravku i zamenjen deo. Uglavnom je ta granacija data na 90 dana, što je dovoljan rok da vidite da li je sve u redu i da li je urađeno kako treba.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *