Koji je najbolji tretman protiv hemoroida?

Zbog toga što mnogi izbegavaju da pričaju o problemima sa hemoroidima često ljudi ne znaju šta im se desilo i šta da rade kada ih dobiju.

S obzirom da pola sveta dobije hemoroide nema potrebe da bude sramota pričati o tome, već treba obrazovati ljude i podučiti ih o tome šta treba da rade kada se i ako se nađu u takvoj situaciji. 

Šta su hemoroidi?

Hemoroidi predstavljaju uvećane, oteče i vene pod upanom u završnom delu debelog creva i rektuma. Hemoroidi mogu nastati naprezanjem tokom pražnjenja creva, zbog stresa ili zbog povećanja pritiska u abdomenu. Dobijanjem hemoroida se dobijaju i problemi poput svraba, bola i nelagodnosti. Nekada se dešava da se teže sedi zbog njih, a nervoza se svakako povećava. Ali, kako se rešiti ovog užasnog problema? Postoje tri načina i danas ćemo pisati o njima. 

Prirodno lečenje hemoroida

Zbog toga što hemoroidi nisu opasni po život mnogi se prvo odlučuju na lečenje kod kuće. Dakle, to podrazumeva sedenje na mekanom jastuku i mazanje krema protiv hemoroida koji ne idu na recept ili su kućno napravljeni. Često mogu da pomognu i tople kupke u kojima će se vaše telo opustiti i u kojoj će bol i svrab prestati makar na kratko. Ishrana je takođe vrlo važna. Što više jedete hrane koja vam ne stvrdnjava stolicu to će vam biti lakše. Hranite se ovsenim kašama, kruškama, šargarepama i mekinjama. Takođe može da pomogne da sedite na toplom, ali da nikako ne sedite dugo. A kada imate vremena možete stavljati hladne obloge na bolno mesto. Nakon nekog vremena, ako ništa od ovoga nije pomoglo vreme je da se javite vašem lekaru. 

Terapija i operacija hemoroida

Kada odete kod lekara dobićete lekove koje treba da pijete. Nakon sedam dana odlazite na kontrolu u kojoj može da se pokaže da su vam lekovi pomogli, a može da se pokaže i da se stanje pogoršalo. Ako je u pitanju druga opcija onda će vam lekar verovatno preporučiti operaciju hemoroida. Operacija hemoroida nije strašna, hirurg pravi posekotine i iseca problematične hemoroide. Operacija se radi uglavnom pod lokalnom anestezijom i ne ostaje se dugo u bolnici. Naravno, postoji još jedna opcija, a to je operacija hemoroida thd metodom. 

Operacija hemoroida thd metodom

Operacija hemoroida thd metodom je minimalno invazivna hirurška metoda koja leči hemoroide. Operacijom hemoroida thd metodom ćete ostati bez hemoroida, a nećete biti sečeni. Operacija hemoroida thd metodom je vrlo efikasan način lečenja hemoroida. Hemoroidna arterija se vezuje što čini da ona više ne dobija dotok krvi i tako se smanjuje i nestaje. Takođe, nakon operacije hemoroida thd metodom bol može da bude vrlo slab ili da ne postoji uopšte, a krvarenje se retko dešava. Oporavak nakon operacije hemoroida thd metodom je kratak i lak, a pacijenti nemaju problema sa pražnjenjem crvena nakon nje. 

Posedovanje hemoroida može da bude vrlo stresan period u vašem životu i zato je vrlo važno da na vreme reagujete. Odlučite koja je najbolja opcija za vas i odradite je. Preporučujemo da uvek krenete sa kućnim lečenjem, a o tome koja vam operacija hemoroida više odgovara ćete sami odlučiti. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *