Operacija hemoroida THD metodom – sve što niste znali a niste imali koga da pitate

Jedan od čestih problema koji se često javlja kako kod žena, tako i kod muškaraca, ali i kod osoba različitih dobi, jesu hemoroidi. Kada se o njima govori, najpre se na umu imaju bolna i krvava stolica, jak i neprijatan svrab u predelu anusa, te uopšte česti bolovi prilikom sedenja.

Hemoroidi nisu bolest ili stanje koje je nerešivo, već se za njih može lako naći leka. Kada su u pitanju spoljašnji hemoroidi, koji se nalaze na koži oko anusa, najčešće se tretiraju određenim kremama i mastima koje utiču na njihovo povlačenje i nestajanje. Naravno, tu može da se dogodi da se oni povrate, ali se ponovonom upotrebom masti uklone. Unutrašnji ipak zahtevaju operaciju. Operacija hemoroida je nekada bila komplikovan proces koji je zahtevao i duži oporavak, danas osim te klasične, postoje i druge metode operisanja, a među njima je i THD operacija hemoroida.

Šta je THD operacija hemoroida?

Operacija hemoroida THD metodom danas je jedan od najsavremenijih oblika lečenja hemoroida, odnosno šuljeva, kako su u narodu poznatiji. Najvažnije dve stvari koje se tiču THD metode jesu te da je operacija hemoroida omogućena u ambulantnim uslovima, te da se već nakon nekoliko dana pacijent vraća svojim svakodnevnim obavezama i navikama, jer je postoperativni tok oporavka vrlo kratak, nije bolan i opterećujuć. Uz sve to, operacija hemoroida THD metodom se radi za nekih 20 minuta i pacijent se već istog dana otpušta na kućni oporavak.

THD operacija hemoroida se vrši bez reza, jer nema uklanjanja hemoroidalnog tkiva, što i obezbeđuje postoperativni oporavak bez bolova. Uz to, sama operacija hemoroida ovim metodom utiče na uzrok nastanka hemoroida, što je ceo proces čini trajnim rešenjem, pa se garantuje da se oni neće povratiti. Cena THD operacije hemoroida je u odnosu na sve ono što ona pruža, od samog kratkog trajanja hirurškog zahvata, preko brzog oporavka i vraćanju normalnim aktivnostima, kao i trajnog rešenja ovog problema, zaista prihvatljiva i nešto na šta se danas većina odlučuje. Operacija hemoroida THD metodom se vrši kod unutrašnjih hemoroida, od manjih do onih srednje veličine.

Simptomi postojanja hemoroida

Često pitanje jeste kako da neko prepozna da ima hemoroide, uopšte. Najpre, simptomi koji mogu da vam ukažu da imate hemoroide jesu svrab oko kože anusa, koji je najčešće prisutan kod spoljašnjih hemoroida, a onda i bol koja je javlja u tom predelu tokom sedenja ili pražnjenja creva. U trenutku kada se pojavi krv, bilo na toalet papiru, vešu ili samoj wc šolji, to je onda siguran pokazatelj da oni postoje. Krv je najpre svetlocrvene boje, često zanemarljiva, bar je tako kod brojnih pacijenata, ali je tada važno reagovati i problem rešiti, jer se utiče na njihovo ne širenje i pravljenje brojnih problema. Hemoroidi mogu dovesti do obilnijeg krvarenja koje vodi u anemično stanje, pa čak i do ozbiljnog krvarenja kada dođe do pucanja, a onda se radi i o problemu koji ugrožava sam život. Spoljašnji hemoroidi se vrlo lako mogu samostalno pregledati, jer se nalaze na koži oko anusa, pa se poput nekih kvržica opipaju i najčešće leče mastima, kao što smo pomenuli, dok je kod unutrašnjih hemoroida bitno posetiti lekara i slušati njegove upute.

Više o hemoroidima saznajte na https://www.operacijahemoroida.com/.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *