Kako iskoristiti prostor u malom kupatilu?

Kupatila su često najmanji prostor u kući ili stanu, što znači da je njihovo uređenje ponekad veoma izazovno. Ali čak i ako imate malo kupatilo, postoje načini da ga maksimalno iskoristite i stvorite funkcionalan i lep prostor. U nastavku ćemo vam dati nekoliko saveta kako da iskoristite prostor u malom kupatilu.

Iskoristite svaki centimetar prostora u kupatilu

U malom kupatilu svaki centimetar je važan. Zato pokušajte da iskoristite svaki ugao, čak i onaj koji vam se čini nepristupačnim. Na primer, možete postaviti police iznad vrata ili na zidove iznad WC šolje. Takođe, možete iskoristiti prostor ispod umivaonika postavljanjem ormarića ili polica.

Izaberite nameštaj koji je proporcionalan prostoru


Prilikom izbora nameštaja za mali prostor važno je odabrati komade koji su proporcionalni prostoru. Kupatila, police i lavaboi treba da budu dovoljno veliki da zadovolje vaše potrebe, ali ne bi trebalo da zauzimaju previše prostora.

Odlučite se za multifunkcionalne komade


Multifunkcionalni komadi nameštaja mogu uštedeti mnogo prostora u malom kupatilu. Na primer, umivaonik sa ormarićem može imati ogledalo koje se proteže preko celog zida, a takođe i ormariće za odlaganje. Na taj način dobijate nekoliko funkcija u jednom komadu.

Koristite svetlost da proširite prostor


Svetlost može stvoriti osećaj prostranosti u malom kupatilu. Korišćenje svetlih boja za zidove i podove i velikih ogledala može pomoći u stvaranju osećaja prostranosti u prostoru. Takođe, dodavanje osvetljenja kao što su plafonska i zidna svetla može pomoći u stvaranju osećaja prostora.

Organizujte svoje stvari


Jedan od glavnih problema u malom kupatilu je nedostatak prostora za skladištenje. Stoga je važno da svoje stvari organizujete na najbolji mogući način kako biste osigurali da sve ima svoje mesto. Koristite korpe, police i kutije da lakše organizujete uskladištene stvari.

Zašto je bolje ugraditi tuš kabinu

Ugradnja tuš kabine u malo kupatilo je bolje rešenje od ugradnje kade iz više razloga.

Prvo, tuš kabine su manje i efikasnije koriste prostor u malom kupatilu. Kada se ugradi kada, potrebno je mnogo više prostora za ugradnju, a i nakon ugradnje kade zauzima mnogo više prostora u kupatilu. S druge strane, tuš kabina se obično može instalirati na manjem prostoru i nudi istu funkcionalnost kao kada.

Drugo, tuš kabina je praktičnija za svakodnevnu upotrebu jer omogućava brže i lakše tuširanje. Za razliku od kade, nije potrebno puniti veliku količinu vode, što štedi vreme i troškove energije.

Treće, tuš kabine je lakše održavati nego kade. Kada se koristi kada, potrebno je dosta vremena za čišćenje i održavanje, što nije uvek lako u malom kupatilu. S druge strane, tuš kabine se brzo i lako održavaju.

Konačno, tuš kabine dolaze u različitim veličinama i stilovima koji se lako prilagođavaju svakom dekoru kupatila. To znači da je moguće pronaći tuš kabinu koja će odgovarati dimenzijama vašeg malog kupatila i koja će se lepo uklopiti u postojeći stil uređenja.

Bitno je biti i kreativan

Kada uređujete malo kupatilo, važno je biti kreativan i pronaći rešenja koja će najbolje odgovarati vašim potrebama. Korišćenje svetlih boja, organizovanje prostora, odabir pravih komada nameštaja i korišćenje multifunkcionalnih rešenja mogu vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor u malom kupatilu.

Takođe, imajte na umu da manje ne mora da znači i gore. Često je malo kupatilo intimnije i funkcionalnije od velikih i pretrpanih prostora. Kada je uređeno na pravi način, malo kupatilo može biti oaza mira i opuštanja, a ujedno i veoma praktično za svakodnevnu upotrebu.

Na kraju, zapamtite da kupatilo treba da bude funkcionalno, ali i lepo uređeno. Zato se nemojte plašiti eksperimentisanja sa bojama, šarama i detaljima kako biste stvorili prijatno i privlačno okruženje. Prateći ove savete, sigurno ćete napraviti funkcionalno i lepo uređeno malo kupatilo koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *