Kako luksuzno opremiti stan?

Kada se kaže luksuz, šta prvo pomislite? Da li vas na luksuz odmah podseti veliki prostran stan sa glamuroznim dekorativnim elementima, kožnim garniturama i sofisticirane nove fotelje?

E pa, iako je na luksuz prva pomisao blještavilo i glamur, ipak to ne mora da bude uvek tako. Mi smo vam pripremili nekoliko saveta kako da uz malo novca luksuzno opremite stan. Naravno, ovde napominjemo da ni stan ne mora da bude veliki, već ćemo govoriti o malom kutku koji može da bude zaista luksuzno opremljen. Zato smo potražili savete stručnjaka.

Prema rečima dizajnera, da bi vaš mali stan izgledao savremeno, bio moderno opremljen i da sve pršti od luksuza trebalo bi da se poslužite sledećim trikovima. Kreveti i fotelje trebalo bi da se za sobe biraju u stilu u kojem je čitav prostor opremljen, a da biste to sebi priuštili ne znači da će vaš novčanik da bude ispražnjen do dna. Dovoljno je da sledite naredne savete i eto glamurozno opremljenog stana.

Ispunite dom iluzijom!

Da, da, neka vaš u vašem domu bude kreirana iluzija. A o čemu se tu zapravo radi? Naime, učinite da prostor izgleda vizuelno veće. Kada je manji prostor, onda će svetlije boje da doprinesu da vaš Kutak deluje prostranije. Izaberite tepihe koji zauzimaju veći deo poda, a ako vam deo dnevnog boravka zauzimaju fotelje ili kreveti, onda spojite nekoliko tepiha kako bi čitav pod bio prekriven ovim prostirkama.

Dodajte u dom malo boje, a obavezno birajte tepihe čupace, jer oni unose posebnu notu luksuza u enterijer. Neka svetlijih nijansi budu fotelje i kreveti, a odmah do fotelje možete da ubacite veliko ogledalo. Naravno, ako izaberete luksuzni nameštaj potrudite se da boje tepiha budu u skladu nameštaja. Jedino tako će enterijer delovati luksuzno, a sam stan veće i prostranije.

Tri je fantastičan broj!

Dizajneri smataju da se za tzv. wow efekat morate poslužiti dekorativnim elementima. Međutim, kada se odlučite za neku dekoraciju, neka ona bude iz tri dela. Evo i zašto. Da biste na pravi način oplemenili enterijer, a uz to osvežili čitav prostor, dekorativni detalji će vam u tome pomoći. Recimo, neka se na vašem zidu nađe slika iz tri dela. Ovaj trend u uređenju enterijera danas je izuezno popularan, pa je pravi trenutak i da ovakav trend unesete u svoj dom. Ako se pritom odlučite i za stilizovan okvir za sliku, onda smo sigurni da neverovatan efekat neće izostati.

Uvek je manje više!

Da li vam se sviđa minimalistički stil? Toliko jednostavno, a tako glamurozno. Da, tako bi se ukratko mogao ovaj stil opisati. A da li znate zašto je to tako?

Iako vam se nekada čini da za svaku lepu stvar na koju naletite može imati mesta u vašem domu, ipak polako, zaustavite se na vreme. Mali stan nikako ne smete da zatrpavate dekorativnim predmetima, jer onda će čitav prostor delovati još manje. Zato je bolje da birate manje ukrasnih predmeta. Na primer, jedna polica za knjige je sasvim dovoljna za jedn zid. A ni nju ne bi trebalo da pretrpavate knjigama. Uspravo knjige poređajte, stavite vazu sa cvećem i vaš stan će izgledati potpuno drugačije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *