Kako organizovati selidbu stilskog nameštaja u Beogradu

Pod stilskim nameštajem obično se podrazumevaju posebni komadi nameštaja, velike vrednosti i dragocenosti čija cena premašuje i do dvadeset puta cenu običnog nameštaja. Ovi predmeti obično se čuvaju i prenose iz generacije u generaciju i zbog svoje starosti posebno su osetljivi, tako da bi i mala ogrebotina na njima mogla da utiče na pad njihove vrednosti.

Pod stilskim nameštajem smatraju se: starinske komode i vetrine od punog sjaja, ormari i kreveti od punog drveta, sto i stolice, kanabei…… Samo organizovanje selidbe za ovakvu vrstu nameštaja predstavlja pravi izazov kako za mnoge agencije za selidbe Beograd tako i za pojedince koji odluče da sami organizuju transport.

Selidbu stilskog nameštaja prepustite profesionalcima

Mnoge agencije za selidbe Beograd preporučuju da ovu vrstu selidbe nikako ne obavljate sami, pogotovo ukoliko nemate iskustva u seljenju. Kako navode radi se o posebnim, veoma skupocenim i neprocenljivim komadima nameštaja, koji zbog svoje starosti, krhkosti, potrebno obratiti posebnu pažnju prilikom njihove organizacije u pogledu pakovanja stvari, nošenja i transporta.

Kako profesionalci u dva koraka obavljaju ovaj vid selidbe

1 . korak-zaštita stilskog nameštaja

Za ovaj vid selidbe, profesionalni radnici posebno obraćaju pažnju na adekvatnu zaštitu . U ovim situacijama koriste posebnu foliju, višeslojne i jake kartone za pakovanje, sunđer za zaštitu ivica. Sama tehnika pakovanja je veoma bitna koja dodatno obezbeđuje da ne dođe do oštećenja prilikom nošenja i transporta.

2. korak-nošenje i transport

Nošenje je pravi izazov i za mnoge radnike. Potrebna je posebna tehnika i iskustvo u obavljnju ovog posla. Beograd je poznat po višespratnicama, neke čak i nemaju liftove što dodatno otežava njihovo nošenje. Tada radnici obarćaju posebnu pažnju i koriste posebnu opremu za iznošenje ili unošenje nameštaja.

Transport ovakvog nameštaja takođe nije lako obaviti, zato se obavlja u posebno tapaciranim kamionima, ali se koriste i drugi materijali za zaštitu prilikom selidbe kao što su ćebići, kartoni, lepljive trake. Čak se koriste i drveni sanduci za selidbe posebnih antikviteta.Ovakve poslove je najbolje prepustiti profesionalcima sa višegodišnjim iskustvom u selidbama.

Određivanje cene za selidbu stilskog nameštaja

Ukoliko imate ovakve komade nameštaja za selidbu, najbolje je prethodno pozvati agenciju za selidbe Beograd, koja će izaći na lice mesta sa pripremljenim planom i obaviti procenu cene selidbe. Tada će se popisati svaki komad nameštaja, proceniti i pregledati hodnici kroz koje bi trebalo nositi stilski nameštaj i isti utovariti u transport koji je prethodno posebno pripremljen za ovakvu vrstu selidbe.

Na formiranje same cene utiče težina nameštaja, ukoliko je potrebno angažovanje dodatnog broja ljudi za njegovo nošenje, kao i nabavka posebne zaštite za njegovo pakovanje, tada je cena veća. Takođe na cenu utiče i spratnost zgrade iz koje se nameštaj iznosi ili unosi, postojanje ili ne postojanje lifta. Ovde bi trebalo da obratite posebnu pažnju prilikom angažovanja proverene agencije za selidbe, samo angažovanje nestručne i neprofesionalne agencije za selidbe, može imati za posledicu oštećenje stilskog nameštaja i prouzrokovanja štete koja bi bila i više desetina puta skuplja u odnosu na angažovanje adekvatne agencije za selidbe Beograd.

Svaki komad nameštaja je vredan, zato dobro razmislite da li ćete selidbu obavljati sami ili organizaciju i transport prepustiti profesionalcima.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *