Kako se prevazilazi anksioznost

Kada se javi anksioznost kod neke osobe, ona često nije odmah u stanju da shvati i ne zna tačno šta joj se dešava. Neke osobe kreću sa tim da se bore, kreću da sputavaju svoju anksioznost, da čitaju na internetu šta im se događa i slično.

Međutim, to nekada može i da pogorša situaciju. Pre svega je jako važno prihvatiti da ste anksiozni i shvatiti šta to zaista znači. Treba reći da su svi ljudi na ovom svetu anksiozni u određenim situcijama u određenoj meri. Kod nekoga se to više ispolji, kod nekoga manje. Kada nas nešto muči dugo vremena, kada se na bavimo sobom, onda anksioznost može da bude samo posledica, poruka našeg tela da smo umorni od tog stresa i od takvog života. Anksoznost može da bude posledica raznih stvari, a kod svakog se javlja iz različitih razloga. Zato nema potrebe da na internetu pronalazite načine zašto se vama vaša anksioznost javila, već treba te odogovore da pronađete u sebi, na sledeći način:

Posetite psihologa

Nije sramota posetiti psihologa. Briga o zdravlju uvek treba da vam bude na prvom mestu. Psihilog će vam najbolje objasniti o kakvom se problemu radi. Reći će vam šta je anksioznost i reći će vam malo više o tome, odnosno o načinima na koji je možete umanjiti ili potpuno eliminisati. Psihoterapije su jako dobra stvar kada je anskioznost u pitanju. I nemojte da se nadate da ćete tako lako pobediti anskioznost, to sve zavisi od osobe do osobe. Budite strpljivi i rešavajte problem po problem. Nemojte očekivati da će anksioznost nestati za dva dana. Vremenom ćete ojačati i anksioznost će se smanjiti ili će možda ostatiti na istom nivou, ali ćete vi biti psihički jači i stabilniji da joj ne dozvolite da vas pobedi. Tako da, važno je da redovono posećujete psihiloga i da pričate o tom problemu.

I psihijatra ukoliko je potrebno

Sa psihologom ćete razgovarati, a psihijatar je tu da vam prepiše i određene lekove, ukoliko je to potrebno. Nekada jeste, međutim, to sve zavisi od vašeg odnosa prema lekovima. Ukoliko smatrate da će u tom vašem stanju da vam pomognu lekovi, onda vrlo verovatno i hoće, a psihijatar će proceniti koji su vam to lekovi neophodni. Imajte samo u vidu da se sve to može izlečiti i nemojte da se plašite da ćete te lekove piti do kraja života.

Theta healing

Theta healing je jedna vrlo specifična metoda koju možete praktikovati u slučaju da imate problem sa anksioznošću, između ostalog. Ne može da se poredi ni sa jednom drugom metodom i to je pre svega alternativna metoda. Ukoliko verujte u alternativnu medicinu, možda ne bi bilo loše da probate theta healing. Može se reći da je nešto slično psihoterapiji, samo na drugom nivou. Ono što je poenta theta healinga jeste meditacija i dopiranje do najsakrivenijih delova našeg uma i našeg podsvesnog. Uz pomoć teraputa otkrivate zašto vam se javila anksioznost i onda možete da radite na urzoku, a ne samo na posledici. Terapeut uz pomoć ove drevne i usavršene metode dopire do vašeg emocionalnog, fizičkog, mentalnog i duhovnog nivoa. Ova metoda je veoma uspešna kada je anksioznost u pitanju, ali i kada su u pitanju mnogi drugi problemi i strahovi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *