Koji kupatilski nameštaj vam je neophodan za opremanje kupatila

Uređenje svih prostorija u domu je zahtevan posao, koji često zahteva da se konsultujete sa dizajnerima enterijera, arhitektama i drugim stručnjacima uređenja. Kupatilo je prostor koji isto tako nameće potrebu za organizovanjem komfornog, funkcionalnog i estetski dopadljivog prostora.


U kupatilu se može nalaziti nameštaj, kao i u svim drugim prostorijama, ali specijalno izrađen za potrebe odlaganja stvari, ulepšavanje i opuštanje – kupatilski nameštaj. Sve za kupatilo može se naći širom specijalizovanih radnji u našoj zemlji, pomoću čega možete opremiti vaš prostor rustičnim ili modernim, upečatljivim i jedinstvenim stilom. S obzirom da uređenje kupatila nameće obično veće finansijske izdatke, važno je da kvalitetno uložite vaš novac, u skladu sa raspoloživim prostorom.

Ormarići za kupatilo – odlaganje stvari uz uštedu prostora

Uvek je pametno prvo isplanirati kako vaše kupatilo želite da izgleda. U tom planu razmišljajte o rasporedu sanitarija, izboru pločica, ali i gde će se naći ormarići za kupatilo. Oni su bitan deo ovog prostora iz razloga što vam omogućavaju da odložite mnogo sitnica. Kupatilo je prostorija u kojoj je potrebno staviti što više zatvorenih polica, kako biste odložili stvari koje ne moraju da „upadaju u oko“ svakome ko tu zakorači. Ormarići za kupatilo su funkcionalni, fizički su lepo odrađeni i moderni. Dostupni su u velikom broju boja, dezena, oblika i dimenzija. U njih možete odložiti pribor za ličnu higijenu, peškire, odevne predmete, uređaje za ulepšavanje i mnogo toga drugog što vam padne na pamet, ili što nemate gde da odložite na drugo mesto. Razmeštaj u kupatilu treba da bude takav da ormarići za kupatilo, sanitarije, mašine za veš ili drugi uređaji imaju svoje mesto, a da daju dovoljno prostora za kretanje i komotan osećaj.

Danas se kreiraju najrazličitiji ormarići za kupatilo: stoni sa nogarima, zidni, ugrađeni ispod ili iznad lavaboa, ugaoni elementi i mnogi drugi se mogu izraditi po želji i meri. Mogu se oblikovati da pogoduju kosim zidovima, nižim ili višim prozorima, i prema stolariji generalno. Često se susreću u kombinaciji sa lavaboom, gde je dvostruka ušteda prostora. Razlog je što se postavljaju ispod dela za umivanje, sa vratancima ili policama, gde je sve na dohvat ruke. Generalno, ormarići za kupatilo se obično kreiraju u užim, a višim dimenzijama, na osnovu čega se štedi prostor, a ujedno omogućava odlaganje većeg broja neophodnih stvari, uz ulepšavanje vašeg kupatila.

Ogledala – neizbežan detalj svakog savremenog kupatila

Gotovo da danas ne uđemo u kupatilo, ili wc u bilo kom prostoru, a da ne vidimo ogledalo. Ona su neizostavni dekorativni, funkcionalni detalji koji daju prostorijama posebnu draž. Nekada su prvobitno bila prisutna u spavaćim sobama i kupatilima, a danas se sreću i u dnevnom boravku, hodnicima i kuhinjama. Važe za predmete koje proširuju prostoriju vizuelno i savršeno se uklapaju u svaki ambijent. Polazeći od toga da su aplikacije ogledala instalirane na mnogim pametnim telefonima, svuda nam je potrebno da imamo mogućnost da proverimo da li izgledamo onako kako mislimo. U kupatilu, ogledala čine kupatilski nameštaj, bez kog ovaj prostor ne bi bio isti. Postavljaju se iznad lavaboa, u visini očiju. Druga varijanta je da se postavljaju u pravougaonom, ili kvadratnom obliku na većem zidu, vratima, kako biste mogli da se ogledate „od glave do pete“.

Značaj ogledala u kupatilu je veliki: omogućava ispunjavanje potreba za šminkanjem, pripremom za tuširanjem, izlazak i slično. Uz njih se postavlja i adekvatno osvetljenje, radi što bolje higijene. Rasveta se postavlja kao led traka, ili okolo ogledala, pored osnovnog osvetljenja na plafonu. Takođe, danas moderna ogledala su različitih oblika, uz postavljene ormariće sa strane, sa vratancima i ručkom, u okviru kojih možete držati osnovne stvarčice koje su potrebne za higijenu. Tako spajate lepo i korisno – ogledate se uz četku za kosu, četkicu za zube ili sapun na dohvat ruke.

Police i dekorativni predmeti – ulepšavanje kupatila u svakom stilu

Pored toga što su ormarići za kupatilo i ogledala neizostavni u svakom domu, tu je još predmeta koji se ubrajaju u kupatilski nameštaj. Police otvorenog tipa – na zidovima, unutar tuš kabina, sa podnim oslanjanjem ili neke druge, daju dozu estetike uz mogućnost za postavljanje dekoracije, ili sredstava za higijenu. Kupatilo je postalo oaza mira, opuštanja, ali i dizajnerskog uređenja. Nekada su bile dominantne police od plastike – bele, plave ili crne boje. Danas, police i komode se izrađuju prema odabranom materijalu za ostali kupatilski nameštaj: najčešće od ojačane iverice ili medijapana. Bilo da ste obožavalac modernih, rustičnih ili klasičnih detalja, oprema za kupatilo može se naći prema svakom vašem izboru. Naravno, polie i generalno, kupatilski nameštaj, uklapaju se u skladu sa tim da li prostoriju koriste i deca ili samo odrasli.

U zavisnosti od toga se prilagođavaju visina i dimenzije pojedinačnih elemenata. Pored polica i komoda, postoje drugi dekorativni predmeti koji se mogu naći u kupatilu, ukoliko vodite računa o detaljima i uređenju svakog kutka vašeg doma. Da bi ova prostorija bila u trendu, pozabavite se svim detaljima. Dezeni za koje se odlučite kada je u pitanju kupatilski nameštaj ne moraju da budu klasični, odnosno fabrički. U svakom kupatilu se nalazi držač za peškire, toalet papir, sapun i čase. Pored toga, tu su i kante za otpatke, koje se ciljano postavljaju da budu neprimetne, ali usklađene sa ostatkom predmeta u kupatilu. Takođe, sve ove predmete možete funkcionalno, a i dekorativno lepo uskladiti sa ostatkom prostora: prema bojama, materijalima i odabranom stilu, za upečatljiv utisak.

Pored toga što je neizostavan kupatilski nameštaj, u savremenom dobu se obožavaoci lepog uređenja bave dekorativnim predmetima. Postavljaju se rasvete dekorativnih karakteristika, obasjavaju se ćoškovi, podovi, ormarići za kupatilo, komode i police. Pored toga, danas možete postavljati i stikere, ramove ili tematske postere na zidove, čak i u kupatilu, preko keramičkih, mermernih ili granitnih pločica. Uz sve to, često ćete posetiti neki wc ili kupatilo u kome se nalaze prirodne ili veštačke biljke, zelenilo koje oplemenjuje svaki prostor.

Uređenje kupatila je deo renoviranja ili inoviranja ove prostorije, usmereno ka povećanju funkcionalnosti, dopadljivosti i savremenosti. Kupatilski nameštaj je obavezan deo tog uređenja, pored postavljanja vodovodnih i električnih instalacija, pločica, sanitarija i dekorativnih predmeta. Značaj koji ima oprema za kupatilo ogleda se u omogućavanju jednostavnog i brzog odlaganja stvari i sredstava za higijenu, dobrom organizovanju prostora i funkionalnosti kupatila. Da bi prostor biti dobro iskorišćen, usklađen sa drugim prostorijama i stolarijom, kupatilski nameštaj se unosi, postavlja i učvršćuje tek nakon postavljanja sanitarija, jer se maksimalno prilagođava raspoloživom mestu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *