Koliko je bezbedno povećanje usana hijaluronom?

Težnja za negovanim izgledom, pre svega negovanom kožom, gledano kroz istoriju datira dugi niz vekova. Zahvaljujući naučnim dostignućima, tehničkim pomagalima i kozmetičkim proizvodima nega lica i tela dobijaju vrhunac u 21. veku. U narednom tekstu biće odgovoreno na sva pitanja koja bi trebalo znati prilikom povećanja usana hijaluronom. 

Šta je hijaluron?

Hijaluron ili hijaluronski filer jeste materija potpuno prirodna, zdrava i bezbedna medicinskom primenom u vašem organizmu. Potrebno je znati da se hijaluron prirodno nalazi u svakom ljudskom organizmu. Ima sposobnost vezivanja molekula vode za sebe, pa tako kada ga ima najviše koža je mlada, jedra i lepa. Sa godinam rezerve hijalurona nestaju, pa smanjene rezerve hijalurona smanjuju mogućnost vezivanja molekula vode. Upravo iz tih razloga bivaju uočene prve bore, koje se vremenom produbljuju i povećavaju. 

Gde se najčešće ubrizgava hijaluron?

Potrebno je istaći da se hijaluron može implementirati u bilo koji deo tela. Najčešće se koristi za popunjavanje bora na koži lica, vrata i deholtea. Podjednako ga koriste i muškarci i žene. Najčešće se upotrebljava za saniranje bora oko očiju, pre svega misli se na „pale“ kapke ili na podočnjake. Zatim, predeo poprečnih bora na čelu može se jednostavno i lako iskorigovati. Hijeluron je delotvoran za podizanje jagodica, konturisanje lica, ublažavanje bora oko nosa ili povećanje usana hijaluronom. 

Povećanje usana hijaluronom

Povecanje usana hijaluronom predstavlja najčešći poduhvat u primeni hijaluronskih filera u estetskim korekcijama. Zapravo, upotrebom male količine hijalurona, jednako raspoređenih u gornjoj usni sa leve i sa desne strane u odnosu na nos, učiniće vaše usne punijim, zdravim i zategnutim. Eliminisaće periferne bore i useke oko usana, koje su prouzrokovane od stalnih pokreta usana i od upotrebe kozmetičkih preparata. Vaš izgled nakon upotreba tretmana hijalurona zasijaće punim sjajem, uz prirodan izraz. 

Hijaluronski tretman

Prvi korak po odlučivanju upotrebe hijalurona, biva učinjen ukoliko posetite kozmetički salon ili neku drugu ustanovu koja se bavi estetikom. Stručna osoba će pogledati vašu kožu, odraditi tip kože, nivo hidratacije i stepen već produkovanih bora. Na osnovu jasne slike dobijene analizom, koja je obično ubrzo dobijena, predlaže se određena količina hijaluronske kiseline. Ista će biti na licu mesta ubrizgana, na željenu regiju uz pomoć malih iglica. Neće biti potrebe za anestezijom, već će biti dovoljna krema, kojoj se maže tretirajuća regija. Krema sadrži lokalni anestetik, tako da će tretman biti potpuno bezbolan. 

Razgradnja hijalurona

Obzirom da je hijaluron prirodna komponenta, stalno zastupljena u organizmu svakog čoveka, prilikom veštačkog unosa biva primljena od strane organizma i uvršćena u redovan metabolički sistem. Zapravo, po unošenju hijaluron će vršiti svoju glavnu funkciju, odnosno vezivanje molekula vode za sebe, ali sa druge strane i sam biva položan razgradnji. Razgrađuje se u periodu od 4 do 6 meseci, ređe do 8 meseci. Savet bi bio da po tretmanu hijaluronskim filerima, izbegavate mezoterapiju ili pak običnu masažu. Masaže mogu doprineti razbijanju hijalurona, pa samim tim i lakšem i bržem apsorbovanju u organizmu. Prilikom spoznaje prvih bora, poželjno je ponoviti tretman. Koliko će biti tretmana, samo je na vama da odlučite, obzirom da količine i česta primena neće uticati na vaše zdravlje. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *