Mali saveti za lakše uređenje stana

Umesto da dodate estetski teški garderober u ugao vašeg studijskog stana, razmislite o tome kako će vaša odeća biti deo dekora tako što ćete je postaviti da visi na izloženoj šipki.

Dekoracija je važna

Očigledno je da su posude i tepisi neophodni za kuhinju.  Pored njihove osnovne funkcije, za bolje uređenje stana možete ih okačiti na zid za umetničku vrstu dekoracije ali i laku dostupnost.

Sa druge strane, staklo, akril, pleksiglas, su samo nekoliko alata koje možete koristiti za vizuelno osvetljavanje vašeg prostora i nameštaja. Nemojte izbegavati različite materijale, koji i te kako mogu doprineti uređenju vašeg stana na način koji viđate u časopisima.

Potražite alternativu tradicionalnom nameštaju

Stolnjak za trpezarijski sto može izgledati kao neophodnost za mnoge, ali u nekim malim stanovima možda nema dovoljno prostora baš za čuvanje stolnjaka. Pitanje je šta ako nemate mesta za tradicionalni sto za ručavanje?

Tada, na primer, ručno stvorena polica za stolove ne samo da pruža funkcionalni prostor za ručavanje, već i štedi prostor, posebno u malim stanovima kojima je kreativno uređenje stana preko potrebno.

Osvetljenje i zidovi

Prirodno svetlo čini čuda u stvaranju prozračnog, prostranog osećaja u skoro svakom prostoru. Vaš mali, ali i veliki stan će imati koristi od što je moguće više velikog prozora.

U malom prostoru, zidovi mogu biti oskudni. Zato možete ugraditi sopstvene „zidove“. Tako na primer, police za knjige mogu razdvajati dve prostorije, učiniti vaš stan vizuelno većim i koristiti vam kao mesto za skladištenje vaših omiljenih knjiga. Pored toga, zavese, klizna vrata, ili čak i viši nameštaj postavljen na točkovima, su korisni u malom prostoru zbog njihovog fleksibilnog pozicioniranja.

Postignite veći prostor

Ukoliko želite da uredite stan tako da on izgleda veći, otvorite sve. Ukoliko vam je često potreban trenutak da biste se udaljili od gosta, zatvori prostorije.

Preveliki kauč ili nezgrapna ugaona garniture u malom stanu će dominirati prostorima i učiniti da se prostor oseća gušće i manje nego što je zapravo. Pažljiv odabir nameštaja veoma je važan za pravilno uređenje stana. Stoga se preporučuje da ga držite u manjoj meri i kupujete manje komade, dok su još uvek udobni i elegantani, a kasnije ih zamenite novim komadom koji će vam takođe dobro služiti. Dobra vest je da postoji mnogo opcija za biranje nameštaja koji će se nalaziti u malom prostoru i urediti stan po vašoj meri.

I poslednja stavka sa kojom moramo da se suočimo kada je uređenje stana u pitanju jeste da znate da je krevet  teško napraviti manjim, a da on još uvek bude ugodan i to na duži rok. Ali to ne znači da krevet mora da preuzme najveći deo vaših kvadrata u stanu. Danas na tržištu postoje kreveti koji se podižu u zid i predstavljaju odlično rešenje za održavanje kreveta lepe veličine koji ne žrtvuju prostor tokom dnevnih časova, a odlično služe za odmor i ugodan san tokom noćnih sati.

Način grejanja

Odluku koju donesete po pitanju grejanja i hlađenja kuće nije samo bitna iz finansijskih razloga, nego će dosta doprineti izgledu vašeg doma. Tako da se dobro informišite i napravite izbor koji odgovara vašem stilu, a takođe ima i funkcionalnost koja odgovara dobu u kom živimo. U današnje vreme postoje opcije koje vam čak pružaju komfor da kontrolišete grejanje odakle god poželite, preko aplikacija na vašem smart telefonu.

I na kraju – podovi

Svakako, bio procsor mali ili veliki, istina je podovi igraju važnu ulogu u uređenju stana i  komunikaciji sa sveobuhvatnim stilom svog malenog i prostorijski konfornog apartmana. Činjenica je da će vam parket sigurno pomoći da proširite svoj prostor psihološki, ako ne i fizički, ali da i njegova boja igra veliku ulogu u tome. Stoga, ukoliko se odlučite za parket bele ili druge svetlije boje, vaš stan će vizuelno dobiti nove dimenzije, a vi, sa druge strane, malo više posla oko čišćenja stana. Ukoliko posedujete ljubimca, beli parket, koliko god primamljivo izlgedao, nije za vas.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *