Zašto je online joga dobar izbor?

Doba interneta i njegovog sveprisustva, donelo nam je i mogućnost da se sve preseli u online svet. Posebno je potreba za tim izražena u toku pandemije zbog virusa COVID-19, što će se izgleda, kako se trend nastavlja, možda zadržati i u godinama kada opasnost od virusa prestane. U online formu su preseljeni brojni poslovi, škole, rad fakulteta, pa se svakodnevno osmišljavaju i brojni kursevi, obuke i druge stvari, koje čine internet sve korisnijim. Samim tim, kako ranije, tako i sada postoji mogućnost pohađanja i praktikovanja online joge. 

Glavno pitanje se uvek postavlja oko toga da li se online joga razlikuje od obične, joge na koju se odlazi u neki joga centar. Ali, kako se sve odvija putem live ili snimljenog video sadržaja, sve biva apsolutno isto. Naravno, online joga je produktivnija kada je uključenje live, jer trener može pratiti vaš rad i pokrete, kako bi bio siguran da se sve izvodi ispravno i valjano. Joga je inače odličan način da se oslobodite nagomilanog stresa, umora, nakon napornih dana i događaja. Ujedinjujući telo i um u jedno, stvarajući balans, joga olakšava život, jer pomaže da se brojni problemi reše, da se lakše i lepše živi. A online joga radi sve to isto, samo u izmenjenim okolnostima, koje imaju svoje brojne dobre strane.

Online joga u svom domu

Joga zahteva prostor u kojem ćete se osećati bezbedno, sasvim opušteno i prijatno, te zapravo, ne postoji bolji prostor nego što je to vaš dom. Tako, kada je online joga u pitanju, najbolja strana svega je što se održava tamo gde se najbolje i osećate. Možete posebno i urediti neki kutak u svojoj sobi, dnevnom boravku, gde ćete staviti prostirku za rad, a koji će vam dati taj poseban osećaj postojanja mesta za samu seansu. Ali, ovo nije jedina njena prednost. 

Ušteda vremena

Ono čega uvek manjka danas jeste vreme, nekako su svi uvek u stisci sa njim, pa je zato svaka ušteda mnogo vredna. Kada praktikujete jogu iz udobnosti svog doma, onda ćete uštedeti mnogo vremena koje biste svakako morali da odvojite za spremanje i odlazak na seansu, pa onda vraćanje kući ili gde god već je potrebno da odete. Tako možete isplanirati da možda odmah po dolasku kući sa posla ili nakon završenog posla od kuće, prisustvujete zakazanoj seansi, nakon čega ćete imati više vremena za sebe, svoju porodicu, prijatelje, neki izlazak i slično. Samo vreme ćete uštedeti i kod pronalaženja mesta za parking, putovanje u prevozu, jer ono dodatno utiče na nemogućnost tačnog planiranja. 

Ušteda novca

Kad smo već govorili o uštedi vremena, kada je online kupovina u pitanju, pa tako i kupovina časova online joge, vidna je ušteda novca na planu utroška koji se tiče prevoza, nebitno da li idete javnim prevozom ili koristite taksi ili svoje vozilo. Ušteđen novac u tom smislu možete utrošiti na neki pametniji i lepši način. Pored svega toga, online joga je često nešto jeftinija od klasičnih odlazaka u joga centre, a često se dešavaju i neke akcije, popusti, koje koristeći možete da prođete sa manje utrošaka od planiranih.

I kada se sve skupi, definitivno je činjenica da je online joga odličan izbor za sve.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *