Planirate li zamenu starih i dotrajalih prozora – neka vam izbor budu novi PVC prozori

Poslednjih godina u domaćinstvima sve više i više bivaju popularni PVC modeli prozora nasuprot drvenariji i aluminijumu. Većina ljudi se odlučuje na zamenu dotrajalih i zastarelih prozora nekim sasvim modernijim i atraktivnijim varijantama koje će biti pouzdane dugi niz godina.

Ukoliko niste sigurni koji modeli su u trendu uvek možete posetiti nekoliko sajtova i pogledati firme koje se bave proizvodnjom i ugradnjom PVC prozora. Jedna od njih je i firma Format Alde, na čijem sajtu možete pogledati koje sve vrste  PVC prozora  imaju u ponudi.

Kada je pravo vreme za zamenu prozora

Kada postoji nekakav nedostatak na prozoru, na primer u slomljenoj dršci, staklu, trulim okvirima ili strujanju vazduha onda je zamena prozora idealno rešenje. Dobri prozori osim što će enterijeru dati lepši izgled štitiće od gradske vreve i pružati toplinu domu. Da biste se rešili promaje i poboljšali mikroklimu prostora, ali i povećali estetiku dobro je da ugradite PVC prozore. Prilikom svakog renoviranja, bilo da je u pitanju stan, kuća, balkon ili vikendica PVC prozori biće odličan način da prostor bude estetski privlačniji. Nasuprot drvenim i aluminijumskim prozorima, PVC ne može vremenom da istruli niti zarđa, a pored klasične bele boje dostupan je u različitim dezenima i stilovima. PVC prozori prilagodljivi su za razne klimatske uslove i predstavljaju efikasan izolator pogotovo onda kada su u pitanju postojanje dvostrukog zastakljenja. Njihova popularnost velika je zbog niske cene, lake ugradnje i jednostavnog održavanja pa je za zamenu problematičnih prozora gotovo uvek pravo vreme. 

Da li odabrati polovne ili nove PVC prozore

Ukoliko priželjkujete kupovinu prozora kako biste zamenili one koji su dotrajali, budite sigurni da su PVC materijali „na dobrom glasu“ jer nadmašuju svojim kvalitetom mnoge druge. Kupovina polovnih PVC prozora nije loša jer je materijal pouzdan dugi niz godina i teško ga je oštetiti, međutim, znatno sigurnija opcija jeste kupovina novih modela, a cenovna razlika nije velika. 

Atraktivna cena novih PVC prozora

Novi PVC prozori dostupni su u širem spektru modela a njihova cena će zavisiti od mnogih faktora. Pri izboru prozora prednost možete dati ujedno sigurnosnim karakteristikama, vizuelnoj eleganciji, pouzdanim proizvođačima, dvostrukim zastakljenjem koje štiti od buke i vlage, elementima za ojačavanje ali i specifičnom obliku, a sve to zajedno je teško pronaći kod polovnih modela. Ukoliko želite da uporedite različite modele PVC prozora cena prevashodno zavisi od toga da li su jednoklilni, dvokrilni ili poseduju neku dodatnu opremu poput venecijanera i komarnika.

Povoljniji su oni modeli koji imaju manji broj krila i otvaranja po jednoj osi, dok su nešto skuplji dvokrilni i trokrilni prozori. U prodaji se mogu kupiti i PVC prozori različitih prema specifičnim konstrukcijama, na primer oni sa kliznim karakteristikama ili zatamljenim staklima. Zatim, cena PVC prozora može se formirati i prema posedovanju roletni gde je cenovni rang viši čak i do 20%. Uzimajući sve karakteristike prozora u obzir i tačne dimenzije možete biti na korak bliže ka kalkulatoru. Okvirno, za kupovinu novih PVC prozora biće vam potrebno od neverovatnih 4000 dinara pa sve do 20000 dinara, i malo više. Pored toga, prilikom kupovine možete pratiti razne akcije i sniženja kako biste još izraženije uštedeli novac. Upoređujući cene PVC prozora sa cenama stolarije od drugih materijala lako možete uočiti značajne razlike i shvatiti da zamena dotrajalih prozora treba biti jedino pogodna i moguća sa PVC materijalima. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *