Na koji način funkcioniše Google Payment?

Da li ste svesni činjenice da je IT tehnologija danas toliko napredovala da vam više za kupovinu neće biti potrebna ni kartica iz banke niti novac u kešu? Sa pametnim telefonom moći ćete da plaćate sve što poželite, kao na primer da kupite kartu u javnom prevozu, ulaznicu za utakmicu ili namirnice u super marketu. 

Pojam “digitalni novčanik” je već uveliko poznat na našim prostorima, a Google nam uskoro omogućava beskontaktno plaćanje proizvoda i usluga uz pomoć najsavremenijeg načina plaćanja – Google Payment-a. Ovaj vid obavljanja transakcija se duže vreme koristi u mnogim stranim zemljama dok se kod očekuje da će stići krajem ovog meseca. 

Detaljnije o najnovijoj Google aplikaciji pišemo u nastavku teksta. 

Kada se može očekivati zvanična upotreba Google Paymenta?

Prema najnovijim podacima Smart Life-a još svega nekoliko dana nas deli do najaktuelnije aplikacije koja se širom sveta već uveliko koristi za plaćanje preko Android telefona, pametnih satova ili gedžeta. Reč je o Google Payment aplikaciji koja će biti dostupna svim korisnicima Visa i Master debitnih ili kreditnih kartica. Jedini uslov je taj da banka u kojoj klijenti imaju neku od ovih kartica sklope ugovor sa Google-om o korišćenju najsavremenijeg načina plaćanja putem mobilnih uređaja. 

Da li sa Google Payment aplikacijom imate neograničen izbor kupovine?

Da biste mogli neku transakciju da izvršite putem Google Payment-a, pored instalirane aplikacije preko koje povezujete svoje kartice sa mobilnim telefonom, neophodno je da imate odgovarajući model Android telefona, za razliku od Apple – Pay aplikacije karakteristične za Iphone uređaje i Apple Wach pametne satove. 

Google Payment može da se koristi za kupovinu Google proizvoda, prilikom online plaćanja, za transfer novca rodbini koja živi u inostranstvu ali i za plaćanje raznih proizvoda i usluga u prodavnicama koje podržavaju ovu najaktuelniju aplikaciju. 

Šta je zajedničko za Apple, Samsung i Google Pay?

Sve tri aplikacije koje se koriste kao vid “google novčanika” podržavaju NFC hardver za plaćanje na svim POS terminalima, s ti što Samsung Pay podržava još i Magnetic Secure Transmission. 

Koje države sve podržavaju Google Payment?

Postoji niz država u kojima je Google Pay već odavno dostupan, poput SAD-a, Kanade, Belgije, Australije, Japana, Singapura, Poljske, Tajvana, Irske, Rusije, Hongkonga i Hrvatske. Srbija je na dobrom putu da uskoro postane jedna od država sveta u kojima je moguće koristiti ovu vrstu virtuelne usluge plaćanja. 

Da li vaša banka podržava ovu aplikaciju?

Da biste na vreme znali da li ćete u bliskoj budućnosti biti jedan od korisnika Google Payment-a raspitajte se u svojoj banci u kojima imate otvoren račun o njenim predstojećim planovima kada je plaćanje putem mobilnog uređaja u pitanju. 

Korona virus i Google Payment – šta ih povezuje?

Situacija sa korona virusom nas je naučila da se pridržavamo pojedinih mera kako bismo se zaštitili od virusa. Jedna od njih je ta da kontakte treba svesti na minimum. Zanimljivo je to što uz pomoć Google Payment-a nemate nikakav kontakt sa prodavcem u radnji s obzirom da sami vršite plaćanje tako što svoj mobilni telefon ili pametni sat prislonite na POS terminal. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *