Najveća gradilišta u Beogradu

Prošle godine je u Beogradu otvoreno čak 500 novih gradilišta, a na osnovu dosadašnjih informacija procenjuje se da će ove, 2017. godine, taj broj biti mnogo veći. Izgradnje velikih objekata u glavnom gradu su u punom jeku, a izgled grada će se u narednom periodu i godinama koje dolaze značajno promeniti.

Prema tome, nije neobično što sve zanima sledeće: koja su najveća gradilišta u Beogradu i kako će izgledati ti objekti?

BIG FASHION Vidikovac – najveći šoping centar

Izgradnja najvećeg šoping centra u Srbiji sa nazivom „BIG FASHION Vidikovac“ je počela, a detalje možete pogledati na ovom linku. Radovi na izgradnji ovog objekta trebalo bi da budu završeni 2019. godine. Ovo će biti ubedljivo najveći centar ovog tima kako u Beogradu tako i Srbiji, ali i na Balkanu, sa više od 300 prodavnica poznatih svetskih i domaćih brendova. To je duplo više prodavnica u odnosu na trenutno najveći šoping centar u Srbiji.

Izvor slike: BigFashionVidikovac.rs

Izvor slike: BigFashionVidikovac.rs

Ukupna površina gradilišta „BIG FASHION Vidikovac“ je 120.000 kvadratnih metara. Konkretna zgrada centra zauzimaće oko 70.000 kvadratnih metara, a samo parking koji će biti u sklopu šoping centra imaće više od 2.500 parking mesta. Vrednost investicije je 150 miliona evra.

U okviru ovog kompleksa, pored neverovatnog izbora brendova, nalaziće se i drugi zabavni sadržaji poput restorana, kafića i igraonica za decu.

Beograd na vodi – projekat vredan 3,5 milijardi evra

 

Projekat „Beograd na vodi“ trebalo bi da bude završen u 2019. godini. Grade se stambene kule, tzv. kule bliznakinje, sa dvocifrenim brojem spratova, kao i stambena zgrada BW Vista koja će imati više 20 spratova. Trebalo bi da svi objekti formiraju jedan kompleks u koji će biti uključeni raznorazni dodatni sadržaji.

Partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ključni su za projekat „Beograd na vodi“ čija je vrednost, prema procenama, oko 3,5 milijardi evra. Gradilište u vezi sa ovim projektom izazvalo je veliko interesovanje nacije, a komentari su različiti. Ostaje da se vidi kako će na kraju sve izgledati.

Rekonstrukcija centra Beograda

 

Radovi na Obilićevom i Kosančićevom vencu, kao i na Delijskoj ulici, polako se približavaju kraju. U pitanju su rekonstrukcije podzemnih i nadzemnih instalacija, sređivanje izgleda centralne gradske zone i fasada.

Radi se na izgradnji pešačke zone u centru grada koja će biti povezana sa rekom. Obilićev venac bi trebalo da u potpunosti bude zatvoren za saobraćaj i povezan sa pešačkom zonom.

Novi izgled Slavije

Rekonstrukcija trga Slavija počela je rušenjem okolnih objekata, a obuhvataće i  rekonstrukciju Bulevara oslobođenja.

Nedavno je ovde postavljena i muzičko-svetlosna fontana na centru kružnog toka. Očekuju se velike promene u ovom delu grada.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *