Najluđe prestoničke zabave do ranog jutra

Beograd – grad za provod

Već godinama unazad sinonim za Beograd je odličan provod. Beograd se sa punim pravom može nazvati prestonicom noćnog života na Balkanu. Najpre zahvaljujući modernim ugostiteljskim objektima na vodi kakvi su splavovi. Beograd je omiljena destinacija za provod turistima iz regiona pa i šire. Vole ga sve generacije jer nudi mnoštvo atraktivnih sadržaja koji su prilagođeni ljudima sa različitim sklonostima i životnim stilovima. Noćni provod i atraktivne zabave su vrlo često povod za priču i dugo nakon što se dese.

Kafane ili klubovi?

Kafane i klubovi su gotovo podjednako popularni u Beogradu. Stare gradske kafane pružaju dobro poznati ugođaj sa domaćom kuhinjom, pomalo starinskim ambijentom i domaćom muzikom. Najbolje gradske kafane se pobrinu da uvek imaju dobar štimung zahvaljujući živoj muzici i izvrsnim muzičarima. U kafane obično zalaze sve generacije, ali je tu ipak realnije sresti pretežno osobe srednjih godina.
Beogradski klubovi imaju u pravom smislu svoju scenu, klubsku scenu, dok se njihovi ljubitelji i pratioci scene nazivaju klaberi. To podrazumeva u izvesnom smislu i postojanje osobene klubske kulture koja podrazumeva način komunikacije i provoda.
Pojedini prestonički klubovi imaju veliku popularnost i okupljaju svakodnevno po više stotina stalnih gostiju. U njima se često održavaju fantastične žurke predvođene poznatim DJ- evima i muzičkim sastavima iz zemlje i regiona. Žurke po klubovima se uglavnom najavljuju dosta unapred kako bi se zainteresovani pripremili za vrhunsku zabavu do ranih jutarnjih časova.

Gostovanja muzičkih zvezda

Muzika po lokalima u Beogradu najčešće prati svetske trendove, naročito kada su klubovi u pitanju. Vrlo često se svetski popularne numere mogu čuti u obradama domaćih cover bendova koji se bore za svoju poziciju i nadaju se autorskom radu. Među gostovanjima po ugostiteljskim objektima ipak dominiraju narodnjaci, tačnije pevači i bendovi koji se bave folk muzikom. Njihovi nastupi su vrlo posećeni i često se traži karta više, naročito ako se radi o velikim lokalima. Posetioci njihovih nastupa obično hvale odličnu atmosferu zbog koje jedva čekaju sledeći nastup. Najave nastupa su nekada i mesec – dva unapred pa se na karte ili rezervacije mora misliti na vreme.
Posebno veliko interesovanje vlada za doček Nove godine u beogradskim lokalima jer se zna da je to zapravo skup najvećih i najluđih žurki u gradu.

Provod na vodi

Beogradski splavovi su verovatno najpopularniji ugostiteljski objekti po kojima je grad naširoko poznat. Postali su atrakcija već sredinom devedesetih prošlog veka kada su se pojavili prvi „ploveći klubovi“ . Splavovi Beograd ulepšavaju i čine atraktivnijim, pa i vedrijim. Mesto su susreta ljudi različitih generacija i može se reći da imaju posebnu magiju na koju ni stranci nisu imuni.
Poznati splavovi rade punom parom tokom svih godišnjih doba i praznika. Posebno su interesantni u letnjem periodu kada su njihove terase idealno mesto za uživanje u kapućinu tokom dana ili u toplim večerima sa društvom. U zimskom periodu, bašte ne rade, sem u ređim slučajevima kada su nadkrivene.

Rezervacije

Većina prestoničkih lokala radi veoma dobro i neophodno je na vreme napraviti rezervaciju stola. Danas je to lako izvodljivo zahvaljujući jednostavnom online servisu koji možete potražiti na internetu ako ukucate u pretraživač splavovi Beograd.

Jedan od najpopularnijih prestoničkih lokala je splav Kartel koga odlikuje odlična atmosfera i žurke koje se dugo prepričavaju. Žurke na splavu Kartel traju do zore i omogućavaju gostima nesvakidašnje uživanje u izlasku sunca i prelepom pogledu na Kalemegdan u svitanje. Ovaj splav prima oko 450 gostiju ali je zbog velike posećenosti potrebno na vreme napraviti rezervaciju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *