Izlet u Ljubljanu za nezaborano iskustvo

Svi znamo da se Ljubljana nalazi u Sloveniji. Prelepi grad u još lepšoj i uređenijom državi. Odlazak u Sloveniju, svakako je jedna među omiljenim destinacijama. Predlozi sta treba obavezno posetiti možemo svrstati u 6 kategorija. Slovenija ima prelepu obalu, jezera, planine, pa je često nazivaju zemljom sa najviše zelenila i velikim srcem. Obavezno treba posetiti Bledsko jezero, koje predstavlja kristal Slovenije. Potom Lipice, mesto na granici sa Italijom poznati po čuvenim konjima Lipicaneri.

Zatim najstarija vinova loza „stara trta“ nalazi se u Mariboru, od koje se proizvode male količine vina, ali koje se koriste samo u specijalnim prilikama.  A da se osetite kao da ste u srednjem veku to je grad Piran. Osećaj straha izaziva Postojnska jama, to je splet galerija, dvorana, i oko 3,5 km se obilazi podzemnim vozom. I na kraju najslađa poseta jeste Ljubljani, magičnom gradu.

Magičan grad – Ljubljana

Ljubljana je predivan grad, iako ima oko 300000 stanovnika, ali zato mnogo više turista iz celog sveta. Nedaleko od autobuske i železničke stanice nalazi se Zmajski most. To je prvi gvozdeno-betonski most koji je sagrađen davne 1819. godine. Širom Ljubljane uživaćete u pogledima na velelepne zgrade, koja su dela arhitekte Jožeta Plečnika, rođenog Ljubijanca. Potom žičarom možete doći do Ljubljanskog grada ili Dvorca koji je smešten na brdu usred Ljubljane. Ne propustite da se popenjete i na toranj sa satom koji je sagrađen 1848. godine i pruža predivan pogled na čitavu Ljubljanu.

Tu se stvara slika za pamćenje.  Takođe možete iskoristiti i krstarenje rekom Ljubljanicom koja inače protiče kroz ceo grad. Strogi centar je zatvoren za saobraćaj i čine ga Prešernov trg i uži centar. Duž same reke imate niz kafića, restorana, kafana uređenih da se osetite kao da ste kod kuće u veoma prijatnoj atmosferi. Mislimo da smo vam dovoljno rekli šta treba da posetite, a ostalo ostavljamo vama malo da istražujete. Svakako ukoliko se odlučite da provedete vikend u Ljubljani sigurno nećete pogrešiti.

Kombi prevoz do Ljubljane

Ono što sve nas muči je kako što brže i sigurnije doputovati do Slovenije, odnosno Ljubljane. Ono što je sigurno jeste da je kombi prevoz udobniji, jeftiniji, sigurniji, brži od autobusa. Ukoliko se odlučite za kombi prevoz, doćiće po vas na bilo koju adresu (ispred kuće, hotela, autobuske stanice) i ostaviće vas na željenom mestu u Ljubljani. Atmosfera u kombi prevozu je uvek bolja nego u autobusu. Imate veću slobodu da zamolite da vam stanu ukoliko vam je potrebna pauza. Isto tako u kombi prevozu često se sklope i neka bliska prijateljstva.

Što se tiče cene, povratne karte su jeftinije, ali postoje popusti i za djake, studente i penzionere. Kombi prevoz misli na najmlađe i najstarije turiste. Svi kombi prevozi su klimatizovani i imaju besplatan WI – FI, tako da ćete moći non stop da se javljate vašim prijateljima ili porodici, koji ne putuju. Učinite sami sebi lakše putovanje i na vreme rezervišite kombi prevoz. Vaše je samo da pozovete, a za sve ostalo brinu profesionalni vozači kombi prevoza. Prilikom te rezervacije naglasite kada želite povratak. Kombi prevoz vrši prevoz svaki dan, tako da sa izborom dana nećete imati problema.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *