Kako da svoj dom osvežite tehnikom pustinjskih dina

Ako je i u vašem domu došlo vreme za krečenje onda vam sigurno nije strana muka oko odabira boje za krecenje. Boje za zidove se biraju uglavnom prema boji nameštaja i prema opštem utisku koji soba mora da odaje. Pored estetskog izgleda boje, mora se obratiti pažnja i na lakoću održavanja, što je od izuzetne važnosti jer svako želi da zidovi svog doma izgledaju sveže i čisto što duže.

Ljudi se najčešće odlučuju za jednostavne boje za zidove kao što su bela ili varijacije bele što ponekad zna bude monotono. Danas postoje različite tehnike krečenja koje u vaš dom mogu uneti dinamičnost i vašu sobu učiniti zanimljivijom. Jedna od tih tehnika je Sahara- pustinjske dine.

Šta je tehnika pustinjske dine?

Da li možete da zamislite Saharu u vašoj dnevnoj sobi? Peščani talasi i osećaj da vam se pesak obavija oko prstiju. Ukoliko možete onda je ova tehnika za vas. Daleko od toga da vam može doneti pesak u dnevnu sobu ali će vam svakako doneti prijatan i topao izgled vaših zidova.

Ova tehnika se izvodi bojom koja je napravljena na bazi vodene diperzije akrilnog veziva i aditiva što je čini jednom od najbezbednijih boja za zidove kako za čoveka tako i za okolinu. Nije komplikovana za nanošenje ali ukoliko niste sigurni u svoje molerske sposobnosti onda je najbolje obratiti se stručnjaku.

Način nanošenja sahara boje za zidove

Ako ste se odlučili da sami osvežite svoj doma ovom dinamičnom tehnikom onda će vam ovih par saveta dobro doći. Pre svega najbitnije da se podloga pripremi za nanošenje Sahara boje kojom se izvodi ova tehnika. Podlogu pripremite prajemerom u boji koja je najbliža onoj koju ste izabrali. Veoma je bitno napomenuti da se prajmer mora razblažiti vodom do 10% a nakon toga dobro promešati dok ne dobijete smesu pogodnu za nanošenje. Nakon 4 do 6 sati kada je zid suv možete početi sa nanošenjem Sahara boje. Ova tehnika se izvodi četkom ili valjkom ali ukoliko je vama lakše možete koristiti i špric za krečenje. Vodite računa da ravnomerno nanosite boju jer neujednačeni delovi vam mogu kasnije praviti problem kada budete nanosili boju za ovu tehniku. Ukoliko se ipak desi da ne naneste ravnomerno sačekajte 4 do 6 sati da se zid ponovo osuši pa nanesite joše jedan sloj.

S obzirom da Sahara boja se kupuje spremna za nanošenje potrebno je samo da dobro promućkate i krenete sa nanošenjem.

Boju nanosite slobodnom rukom u pravcu koji želite. Vodite računa da svi pokreti budu u istom pravcu kako bi se postigao pravi efekat. Nakon nanošenja pređite suvom četkom preko još uvek vlažne boje kako bi otklonili neke nedostatke i postigli još dramatičniji efekat.

Koja je cena sahara boje?

Baze za Sahara boju za zidove su srebrna, zlatna, bronzana i neutralna ali se može nijansirati u čak 180 nijansi. Od toga za koju ste se nijansu odlučili i koja je količina koja vam je potrebna zavisi i cena boje. Za litar Sahara boje, bilo da su osnovne boje ili nijanse, potrebno je izdvojiti do 2500 dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *