Njeno veličanstvo – mezoterapija

Jedna od najčešće pominjanih estetskih zahvata neko vreme unazad jeste mezoterapija. Uvrštena je u gotovo svaki spisak usluga po kozmetičkim salonima, te ne bi bilo loše upoznati se sa samom procedurom pre nego što se odlučite na takav tretman.

Uopšteno o mezoterapiji

Mezoterapija je tretman pomoću koga se podmlađuje koža, a sprovodi se tako što se različiti vitaminski kokteli ubrizgavaju u kožu. Ova metoda može podrazumevati i igle kao sredstvo pomoću koga se vitamini ubrizgavaju u kožu, ali postoji i druga opcija, koja ide u prilog onima koji se plaše igala, koja ne podrazumeva njihovu primenu. Regije na telu na koje se mezoterapija može primenjivati raznolike su, te je ovaj tretman izuzetno popularan kada se želi podmlađivanje pre svega lica, a i ono što obično ide uz to, a to su dekolte i vrat. Možda je manje poznato da se mezoterapija koristi i u tretmanima kose, čime se stimuliše njen rast, ali i u borbi protiv masnih naslaga i celulita kada je telo u pitanju.

Mezoterapija – cena tretmana i koliko često se radi

U zavisnosti od toga u kakvom je stanju koža, kao i od starosti, vrši se procena koliko je tretmana potrebno da bi se postigao željeni izgled. Iako ovo nije jedan od onih estetskih zahvata koji su na lošem glasu zbog mogućeg neprirodnog izgleda, i kod mezoterapije treba biti pažljiv. Naime, ni tu ne treba preterivati sa količinom supstanci koje se ubrizgavaju u kožu, ali svakako ne treba uraditi samo jedan tretman, već nekoliko njih, jer se sa svakim tretmanom izgled kože poboljšava. Kada je u pitanju mezoterapija cena tretmana zavisi, na primer, od toga koji deo lica se radi – može se raditi celo lice ili samo određeni deo koji se smatra kritičnim. Često se nude i paketi od nekoliko tretmana koji su po pravilu i nešto povoljniji nego kada se radi samo jedan tretman.

Kako izgleda koža nakon tretmana

Kao što je pomenuto, mezoterapijom se koža hrani vitaminima i supstancama koje su zaduženi za mladalački i svež izgled kože. Tu su i nezaobilazni hijaluron, ologoelementi i aminokiseline, koji se unose u središnji deo kože, takozvani mezoderm, i time se stimuliše kolagen koji koži pruža elastičnost i svežinu. Poznato je da hijaluron ima tu osobinu da vezuje vodu, te se na taj način dolazi i do prekopotrebne hidriranosti, koja je osnova zdravog izgleda. To je kao kad želite da ojačate i unapredite imuni sistem – ne može bez vitamina i minerala. Tako je i sa kožom – treba je dobro i redovno hraniti da bi izgledala što bolje.

Mere opreza

Uvek je preduslov svega što radite na svom telu to da svoj izgled poverite onima koji su stručni i iskusni u tom poslu. Treba upoznati terapeuta sa opštim zdravstvenim stanjem, evrntualnim alergijama ili lekovima koje uzimate. Saveti za period nakon tretmana jesu da se izbegava šminkanje i znojenje, te izlaganje direktnim sunčevim zracima. Važno je istaći da je tretman bezbedan, kao i to da su alergijske reakcije vrlo retke, a da se kod nekih pacijenata sa osetljivijom kožom mogu pojaviti modrice, koje brzo prolaze.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *